Cum sa...

#curatare cuptor #sfaturi curatenie #cuptor #curatenie casa

Cum sa cureti cuptorul fara sa apelezi la chimicale

Cuptorul poate parea greu de curatat, insa operatiunea nu este atat de complicata si o poti face folosind doar solutii naturale si metode care nu necesita ustensile speciale.

Pentru a curata cuptorul fara sa apelezi la chimicale, ai nevoie doar de cateva ingrediente simple pe care probabil le ai deja in bucatarie.

Prepara o solutie din bicarbonat de sodiu si otet

Poti sa cureti cuptorul fara sa folosesti substante chimice, folosind un amestec din otet si bicarbonat de sodiu pe care il prepari in casa. Amesteca aproximativ jumatate de cana de bicarbonat si apa pana cand se formeaza o pasta. Aplica pasta peste tot in cuptorul murdar, pe partile laterale si pe usa din sticla a acestuia, avand grija sa eviti elementele care se incalzesc. Lasa amestecul acesta sa actioneze cateva ore. Apoi, intr-o sticla cu pulverizator pune apa si otet in cantitati egale si sterge pasta de bicarbonat pe care ai aplicat-o in cuptor. La final, sterge interiorul cuptorului cu o carpa curata si uscata.

Curata rapid cu sare

Sarea este o metoda simpla, rapida si ieftina prin care poti sa cureti cuptorul. In cazul in care atunci cand prepari ceva in cuptor si se intampla sa cada sos sau bucati de mancare pe cuptorul incins, deschide usa cuptorului si presara sare pe portiunea care s-a murdarit. Va fi mult mai simplu sa cureti pata din cuptor apoi.

Curatarea cu aburi din otet

Poti sa cureti cuptorul folosind apa fierbinte si otet. Acest amestec absoarbe murdaria si inmoaie, facand mult mai simpla operatiunea de curatare a cuptorului. Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba, adauga o cantitate egala de otet si lasa amestecul pe foc inca 30 de secunde.

Pune cratita in cuptor si inchide usa. Nu porni cuptorul, insa lasa cratita in el aproximativ o ora. Imediat dupa ce ai deschis usa, incepe sa cureti interiorul cuptorului cu o carpa si detergent de vase.

Curata cu apa si lamaie

Cu putina apa si doua lamai, cuptorul se poate curata cu usurinta. Intr-o cratita se pune apa si sucul de la doua lamai. Porneste cuptorul si pune cratita in interior. Ai grija ca apa sa fiarba deja, atunci cand scoti cratita din cuptor. Aburii care au iesit vor inmuia murdaria si grasimea si astfel va fi mai usor sa cureti cuptorul.

Curata gratarele in cada

De multe ori, atunci cand cureti cuptorul, uiti ca trebuie sa cureti si gratarele din interior. Cea mai eficienta metoda pentru a le curata este sa le pui in cada.

Inainte de a incepe operatiunea, pune in cada cateava prosoape vechi pentru a nu o zgaria. Umple cada cu apa si pune detergent de vase. Pune gratarele in cada si ai grija ca acestea sa fie acoperite in intregime cu apa. Lasa-le cateva ore, apoi cu ajutorul unei periute de dinti vechi indeparteaza murdaria depusa pe gratarele cuptorului. Scoate apoi gratarele din cada, clateste-le bine si sterge-le cu o carpa uscata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea