Cum sa...

#curatare argint #metal #cum sa #argint

Cum sa cureti Argintul si obiectele de metal! 4 trucuri rapide

Toti avem acasa bijuterii sau obiecte din metale pretioase pe care nu le mai purtam sau folosim pentru ca s-au patat, nu mai au acelasi luciu sau si-au schimbat culoarea. Dar ce se intampla atunci cand chiar ai nevoie de ele? In aceste momente pe rafturile din casa poti cauta urmatoarele produse, ce sigur te vor ajuta.

 

Atunci cand cauti sa redai sclipirea bijuteriilor, puneti in interiorul unui bol folie de aluminiu, umpleti-l cu apa fierbinte si adaugati detergent de rufe. Puneti obiectul din argint sau alt metal pretios in bol si lasati-l sa se inmoaie 2-3 minute, dupa care clatiti cu apa rece, puteti repeta procesul daca este nevoie.

 

Patarea este o problema a bijuteriilor foarte des intalnita, mai ales la argint, insa nu este ceva de care sa ne facem griji. Un ajutor in acesta privinta, poate fi frecarea obiectelor cu putin ketchup pus pe un burete sau un prosop, sau inmuierea pentru 15 minute si frecarea cu o carpa moale. Acelasi lucru il puteti face si daca inlocuiti ketchup-ul cu pasta de dinti, pentru care puteti urma aceleasi etape si care va lasa bijuteriile lucind.

 

Alte modalitati de a curata obiectele pretioase pot fi : lasarea pentru 5-10 minute in suc acidulat de portocale sau lamaie, frecarea acestora cu o periuta de dinti si solutie de curatat geamuri sau cu otet. Otetul este foarte bun pentru curatarea argintariei si bijuteriilor, lasandu-le stralucitoare in cativa pasi simpli. Adaugati intr-un bol o jumatate de cana de otet si amestecati cu doua linguri de bicarbonat de sodiu, lasati timp de doua pana la trei ore la inmuiat dupa care clatiti cu apa rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea