Cum sa...

# relaxare apartament #apartament #relaxare

Cum sa creezi o zona de relaxare in apartament

Casa este refugiul nostru, unde scapam de problemele de la munca, de stresul acumulat zilnic. Este locul unde ne dorim cel mai mult sa ajungem, pentru a ne simti in siguranta atunci cand totul devine prea coplesitor.

O zona amenajata special pentru relaxarea zilnica isi va face simtite beneficiile in cel mai scurt timp. Cu doar cateva mici modificari si cu putina imaginatie, spatiul in care te retragi la finalul zilei, va inspira acel sentiment de liniste pe care ti-l doresti.

O camera libera si frumos amenajata, cu obiecte care iti inspira bucurie, poate avea un efect linistitor instant, in timp ce o camera aglomerata, cu lucrurile aruncate neglijent, poate contribui la cresterea stresului si a sentimentului de neliniste.

Afla in continuare care sunt cateva recomandari pentru amenajarea unei zone de relaxare in apartamentul tau.

1. Coloreaza peretii cu o nuanta neutra

Tonurile usoare, neutre, sunt mai odihnitoare pentru ochi decat cele aprinse. Vei putea sa intri automat intr-o zona linistitoare imediat ce ajungi acasa.

2. Monteaza un semineu

Jocul flacarilor iti vor oferi o relaxare instanta atunci cand vei porni semineul. Un pahar de vin baut la caldura oferita de acesta, inseamna liniste si pace interioara.

3. Instaleaza un sistem audio discret

Muzica in surdina este ingredientul secret al unei zone de relaxare perfecta. O poti porni atunci cand ajungi acasa si vrei sa uiti de tot zgomotul deranjant de care ai avut parte pe tot parcursul zilei. De asemenea, poti apela la sunete relaxante, cum ar fi sunetul marii, cantece de pasari sau sunetul ploii de vara. Toate vor avea acelasi efect placut asupra intregului sistem nervos.

4. Amenajeaza o zona pentru masaj

Un masaj relaxant este tot ce ai nevoie pentru o seara placuta si linistitoare. Alege din oferta de fotolii speciale pentru masaj un model care iti poate oferi un program complet. Vei putea astfel sa iti relaxezi atat spatele, cat si gatul sau picioarele. Sistemul futuristic cu bile si cu presiune controlata iti permite selectarea de programe personalizate in functie de ceea ce iti face placere.

5. Alege o canapea sau un fotoliu comod, alaturi de o masuta de cafea

Toata ziua iti vei imagina cum vei ajunge acasa si te vei arunca printre pernele pufoase, te vei acoperi cu patura moale si vei citi cartea preferata. Impreuna cu un ceai de fructe cu lamaie, vei savura aventurile povestite cu atata imaginatie de autor.

6. Foloseste lumanari parfumate sau lampi speciale pentru aromaterapie

Mirosurile placute impreuna cu lumina calda a lumanarilor te vor ajuta sa ai o atmosfera completa in zona ta de relaxare. Alege un ulei esential de levantica care ajuta la calmarea intregului sistem nervos si te pregateste pentru un somn relaxant si odihnitor.

7. Alege fotografii dragi cu care sa decorezi zona

Vei putea sa rememorezi momente placute alaturi de persoane dragi. Amintirile frumoase iti vor inlatura orice ganduri negative si vei putea sa te abandonezi intr-o stare de visare placuta.

8. Decoreaza cu plante verzi

Acestea au atat aspect decorativ cat si un efect relaxant. Culoarea verde este culoarea vietii, iar anumite specii de plante sunt special recomandate datorita proprietatilor deosebite pe care le au. Unele atrag radiatiile emise de aparatura din casa, altele emana o cantitate ridicata de oxigen iar altele sunt capabile sa te elibereze de toate energiile negative.

9. Pastreaza zona cat mai ordonata

O casa curata si ingrijita este prima conditie pe care trebuie sa o respecti pentru a putea mentine sentimentul de relaxare pe care ti-l doresti la finalul zilei sau in weekend. Pune toate lucrurile la locul lor pe masura ce le folosesti, aseaza hainele in dulap, incaltarile du-le la locul lor, iar cartile vor sta doar in biblioteca. Mentinand in mod constant curatenia, te vei putea relaxa imediat ce intri pe usa casei, dupa o zi plina de adrenalina.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkhmj

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare