Cum sa...

# diy potpourri # potpourri de toamna #potpourri

Cum sa creezi chiar tu potpourri cu aroma de toamna, pentru casa ta

Unul dintre cele mai simple moduri in care poti face ca acasa la tine sa fie o atmosfera serena si calma atunci cand temperaturile incep sa scada este sa umpli spatiul cu arome de sezon. Una dintre aromele care vor imprima un parfum deosebit casei tale este cea de portocala si cuisoare. Iata cum poti folosi aceste ingrediente pentru a face acasa un potpourri cu aroma de toamna, perfect pentru serile reci pe care le petreci in confortul casei tale.

Materiale necesare

  • Portocale
  • Mere rosii
  • Cuisoare intregi
  • Rozmarin
  • Batoane de scortisoara
  • Cutit si tocator
  • Deshidrator
  • Un borcan cu inchidere ermetica (in cazul in care vrei sa il oferi cadou) sau un vas cu apa daca vrei sa il pastrezi pentru tine.

Cum procedezi

Pregateste fructele

Taie portocalele si merele rosii in felii subtiri. Cu cat sunt mai subtiri cu atat se vor usca mai repede.

Deshidrateaza-le

Asaza feliile de fructe intr-un singur strat in deshidrator si urmeaza instructiunile aparatului. Nu trebuie sa folosesti doar feliile care arata perfect. Poti pune inclusiv coditele de mar sau portocala, pentru ca vor da un parfum superb aranjamentului decorativ. Poti pune la deshidratat chiar si cateva ramurele de rozmarin. In cazul in care nu ai un aparat de deshidratat fructe sau legume, poti pune fructele in cuptorul obisnuit pentru a le usca in acest fel.

Asambleaza ingredientele

Odata ce feliile de mar si portocala s-au deshidratat suficient, este timpul sa asamblezi potpourri. Mai intai, pune feliile de portocala si mar in bol. Presara peste acestea cuisoarele si asaza batoanele de scortisoara si crengutele de rozmarin.

Secretul este sa pui suficient din fiecare ingredient pe care il folosesti, pentru a obtine aroma perfecta pe care vrei sa o simti in casa. Poti pune mai multe felii de portocala si cuisoare pentru mirosul lor placut si intens.

Asaza-le in borcan/vas

Dupa ce ai amestecat ingredientele intr-un bol si le-ai lasat sa se raceasca complet, le poti pune intr-un borcan cu inchidere ermetica. Acest potpourri cu aroma de toamna poate fi o decoratiune deosebita pentru casa ta sau poate fi un cadou perfect pentru cineva drag.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea