Cum sa...

#diy Paste #lumanari paste #decoratiuni paste #diy #paste #lumanari # proiecte diy

Cum sa creezi acasa lumanari de Paste in forma de oua! Trei idei geniale VIDEO

Lumanarile de Paste in forma de oua dau culoare oricarei incaperi si sunt un decor perfect pentru amenajarea mesei de Paste. In plus, sunt un cadou special pentru cei din jur. Iata cum poti creea acasa lumanari de Paste in forme.

Iata trei moduri unice in care poti crea lumanari decorative pentru Paste.

Ai nevoie de:

  • unul sau mai multe oua
  • un bol
  • plastelina
  • un ac ascutit
  • ata pentru lumanari
  • o lingura de lemn
  • 2 oale care intra una in alta
  • strecuratoare
  • prosoape de hartie de unica folosinta
  • resturi de lumanari sau lumanari noi (poti folosi si creioane de ceara)
  • servetele

1. Lumanare intreaga in forma de ou

Primul pas este sa intepi oul cu ajutorul acului la ambele capete, avand grija sa nu-l spargi. Sufla apoi la unul dintre capete, pana indepartezi tot continutul. Spala oul bine, atat in interior cat si in exterior si apoi lasa-l sa se usuce.

Intre timp, pune un vas cu apa la fiert. In celelalt va adauga ceara si pune-l peste primul vas. Amesteca pana cand ceara se topeste complet.

Intr-o strecuratoare adauga un servet de bucatarie de unica folosinta si toarna ceara prin acesta. In acest fel, toata impuritatile vor fi adunate si vei obtin o ceara perfect curata.

Ceara de pe strecuratoare si de pe oale poate fi indepartata cu ajutorul unui foehn, apoi stersa cu servetele.

Taie o bucata de ata suficient de mare si inmoai-o in ceara, apoi las-o sa se usuce pentru a se intari. Introdu ata in interiorul oului si scoate-o pe celalalt capat. Indoaie partea de jos a atei si fixeaz-o cu lipici. Aplica apoi putina plastelina pentru ca ceara sa nu curga prin gaura din ou. Ai grija sa nu spargi oul, deoarece este foarte fragil.

Toarna apoi ceara in ou pana se umple. Lasa-l sa se raceasca. Vei vedea ca ceara se retrage pe masura ce se raceste, asadr vei fi nevoit sa repetii procesul pana cand oul este plin. Curata-l poi de coaja si bucura-te de o lumanare superba pentru Paste.

2. Lumanare din jumatate de ou

O alta modalitate de a obtine lumanari decorative pentru paste este folosirea unei jumatati de coaja de ou. Indeparteaza membrana interioara si spal-a bine coaja in interior si in exterior.

Cand oul s-a uscat, adauga lipici fierbinte pe partea metalica a atei si lipeste-o la baza oului. Adauga apoi ceara pana cand coaja se umple. Cu ajutorul unei scobitori sau a unui ac fixeaza ata astfel inct sa stea centrata. Lasa ceara sa se usuce.

3. Lumanari cu ajutorul unui mulaj

O modalitate mai simpla de a crea lumanari in forma de oua, pentru paste este sa folosesti un mulaj special, in forma de ou. Adauga ata in acesta, fixeaz-o la capat cu banda adeziva si asigura-te ca nu are cum sa curga. Umple aoi oul cu ceara. Ca si in cazul primei tehnici, vei fi nevoit sa reumplii oul deoarece in momentul in care se raceste, ceara se retrage.

Simplu, nu?

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea