Cum sa...

#culoare canapea #alegere canapea #canapea

Cum sa alegeti culoarea canapelei pentru camera de zi?

Intelegem stresul pe care il aveti atunci cand investiti intr-o canapea pentru ca trebuie sa luati o decizie imensa pentru decorarea casei. Fiind una din cele mai mari piese de mobilier, culoarea canapelei va determina in mare parte alegerile viitoare ale decorului. 

 

Cand alegeti o canapea noua intr-o paleta de culori existenta, aveti dificila misiune de a incerca sa va ancorati in spatiul disponibil. Desigur, a existat multa vreme o falsa dihotomie cu privire la faptul ca aceasta ar trebui sa fie un element neutru sau o piesa pur functionala. O culoare neutra este utilizata, de obicei, pentru unificarea unei camere, in timp ce o culoare indrazneata ne arata ca canapeaua este vedeta. In schimb, vedem o preferinta pentru un nou tip de neutru.

Potrivirea canapelei la culoarea peretelui este o alegere buna si sigura. Desigur, aceasta gandire va leaga de o culoare specifica a peretelui si a culorii canapelei pentru mult timp. In schimb, incercati sa va ganditi la culorile peretelui sau canapelei asa cum ar fi inceputul unei palete. Care este neutrul care va functiona cel mai bine pentru alegerile de culoare? In loc sa planificati camera in jurul unei singure piese, concentrati-va pe culorile care se incadreaza in acea paleta de culori si selectionati piese care sa corespunda.

Stilul de viata dicteaza cea mai buna alegere, nu numai la culoare, ci si la tipul materialului. De exemplu, pielea de calitate este un material atemporal. Imbatraneste bine, se curata usor si ofera un aer classy. De asemenea, reuseste sa ramana racoroasa vara si sa devina confortabila iarna. O canapea din piele permite, de asemenea, ca alte texturi sa se imbine in spatiul respectiv, fara a fi coplesitoare. Puteti pastra spatiul fresh si actual, adaugand perne funky sau o patura. De asemenea, pielea tinde sa fie disponibila pe o noua scara neutra: ciocolatiu intens, caramel, oliv si culoarea argilei. 

Daca doriti o canapea din material textil, atunci folositi culori care va completeaza decorul existent pentru un aspect coerent. O modalitate usoara de a alege o culoare pentru o canapea este de a o achizitiona bazandu-va pe alte culori deja existente in camera. 

Cand va ganditi sa alegeti o culoare a canapelei pentru camera de zi, intrebati-va: cum doriti sa va simtiti? Psihologia culorilor are un impact gigant asupra modului in care o camera isi comunica intentia. Culoarea se refera la sentimente, la fel ca la preferintele estetice. Ca ancora a spatiului de locuit, canapeaua este comunicatorul sentimentelor. Alegerea unei culori care sa reflecte starea de spirit preferata, dar care nu doreste sa domine, este un echilibru dificil de realizat.

Daca doriti sa va invaluti spatiul cu un pic de energie, tonurile de rosu si roz sunt o alegere excelenta. Roz aduce sentimente de liniste, compasiune si veselie. Rosul este in schimb asociat cu sentimente de pasiune, dragoste, caldura si emotie. O canapea rosie poate fi antidotul pentru a trai in locuri cu o iarna lunga si intunecata. Daca o canapea rosie-visinie poate parea putin intimidanta, atunci alegeti gri sau taupe. Sunt nuante practice, organice, clasice. Pare destul de aspirativ, dar acestea sunt sentimentele evocate de gri si taupe. In timp ce griurile tind sa completeze spatiile de locuit cu tonuri mai reci, notele maronii din taupe sunt o alegere buna pentru senzatii mai calde. 

Doriti mai mult calm? Atunci  alegeti o canapea verde oliv. Este culoarea pacii, calmului si sperantei. Poate lucrati din greu la un proiect dificil. Acum imaginati-va ca faceti asta intr-o camera in care canapeaua emana pace si calm. Nu-i asa ca va simtiti mai bine?

Nici canapeaua neagra nu trebuie evitata. Negrul este o culoare clasica, care emana forta si autoritate. Daca doriti ca livingul sa comunice ca sunteti increzator si elegant, o canapea neagra este un excelent marker al gustului. 

Asadar, pentru a creea o atmosfera placuta, alegeti cu atentie culoarea canapelei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea