Cum sa...

#asternut alb # pete asternut #scapa de pete #pete

Cum poti scapa de petele de pe lenjeriile de pat albe

Albul este minunat, atata timp cat se pastreaza imaculat. De indata ce incepe sa se ingalbeneasca si sa apara petele, incepem si sa oftam. Ne dorim lenjerii de pat albe, pentru ca sunt un adevarat rasfat si ne garanteaza un somn odihnitor, curat si plin de prospetime, dar ne si ingrozeste ideea ca nu vom putea sa le pastram asa, imaculate si perfect albe, pentru o perioada indelungata.

Din fericire exista solutii pentru a tine la distanta petele de pe lenjeriile albe de pat. Haideti sa vedem cateva idei care ne vor ajuta sa intarziem inevitabilul si ne vor permite sa pastram cat mai albe si mai proaspete minunatele lenjerii albe de pat.

Reguli pentru prevenirea ingalbenirii lenjeriilor albe de pat

Puteti sa fiti sigur ca pe alb se va vedea imediat orice urma, cat de mica, de machiaj, ulei de corp, transpiratie, piele moarta - toate contribuind la ingalbenirea si deteriorarea lenjeriei. Pentru a preveni aceste lucruri, respectati cateva reguli:

  • Demachiati-va intotdeauna inainte de culcare;
  • Faceti dus inainte de culcare;
  • Nu mancati si nici nu beti nimic in pat;
  • Curatati imediat orice pata aparuta;
  • Schimbati si spalati cel putin o data pe saptamana lenjeriile albe de pat.

Inmuiati lenjeriile inainte de spalare

Daca lenjeriile albe de pat prezinta pete de transpiratie, cafea, machiaj sau orice altceva, se recomanda sa le inmuiati inainte de spalare cu o solutie de albire de calitate care nu ingalbeneste tesaturile. Cel mai bine ar fi sa le lasati toata noaptea la inmuiat si apoi sa le spalati ca de obicei.

Spalati lenjeriile albe de doua ori

Pentru a pastra cat mai mult timp lenjeriile albe curate si imaculate, va trebui sa acordam o atentie sporita la spalarea lor. Astfel, ele se pot spala de doua ori. La prima spalare se indeparteaza toate petele persistente de grasime, urmand ca la a doua trecere prin masina de spalat sa folosim si un inalbitor care sa ne asigure reusita operatiei de curatare.

Adaugati albastru pentru a preveni ingalbenirea lenjeriilor albe de pat

Chiar daca le-am spalat corespunzator, in timp, lenjeriile albe au tendinta sa se ingalbeneasca. Pentru a contracara acest lucru, adaugarea unei cantitati mici de colorant albastru poate fi de folos. Exista pe piata produse care se pot folosi in acest sens, ele putandu-se gasi in magazinele alimentare sau in cele cu produse pentru casa.

Folositi otet alb diluat

Pentru pastrarea albului imaculat, dar si pentru dedurizarea apei si a masinii de spalat, se recomanda utilizarea otelui alb. Otetul se dilueaza in apa astfel: la o cana de apa adaugam 1/4 cana de otet. Alte avantaje ale utilizarii otetului in momentul clatirii lenjeriilor albe de pat, sunt: netezeste tesaturile naturale si, deci, le face mai usor de calcat si, totodata, neutralizeaza foarte bine mirosurile neplacute si contribuie la prospetimea lenjeriilor de pat.

Folositi lamaia si bicarbonatul

Alte solutii pentru a pastra albe lenjeriile de pat, este sa le tinem la inmuiat in apa in care am adaugat lamaie si bicarbonat. Insa, inainte de a continua procesul de spalare, ele trebuie foarte bine clatite.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea