Cum sa...

#simplificare viata watercooler #watercooler

Cum iti simplifica viata un watercooler la tine acasa?

Oamenii de stiinta recomanda sa consumam macar 2 litri de apa pe zi. Medicii discuta permanent despre importanta unei hidratari adecvate pentru functionarea optima a intregului corp. De la rinichi pana la migrene, de la un tract intestinal normal si pana la insomnii, totul se leaga de lichidul din care cea mai mare parte a corpului nostru este facut. Dar cum ramane cu calitatea apei? Dar cu accesul la ea?

Calitatea apei

Daca apa de robinet ramane practic cea mai ieftina varianta, calitatea ei din punct de vedere al pH-ului, al impuritatilor si chiar si al unor riscuri de imbolnavire poate da de banuit.

Alimentarea cu apa de izvor sau apa plata a unei familii se va face cu recurenta atunci cand acestia au apelat la varianta unor watercoolere in casa. Abonamentul lunar este recomandat, fiindca asta stabileste aprovizionarea automata cu efort minim, mai ales daca alegi o companie care include transportul butoaielor cu apa in pretul din contract.

Watercooler conectat la reteaua de apa

Mai exista si varianta sa alegi un watercooler care filtreaza si apoi raceste sau incalzeste apa de la robinet, o solutie care in continuare este de preferat consumului direct de la robinet.

Spatiul de depozitare

In timp ce ni se spune sa avem grija ce consumam, practic tot ce consumam vine intr-un ambalaj. Apa nu face o diferenta. O familie de 4 persoane, de exemplu, ar putea consuma pana la 4 sticle de 2 litri de apa intr-o zi. Intr-o saptamana asta duce intr-o gramada de 28 de sticle de plastic goale depozitate prin toata casa.

Prietenos cu mediul

Orice PET are nevoie sa fie aruncat sortat, reciclat adecvat si apoi reintrodus in circuit intr-o forma sau alta. Dar adevarul este ca sistemul de reciclare este inca deficitar organizat in Romania si inevitabil vor exista sticle de plastic pe care nu mai apuci sa le arunci separat si care iau drumul gunoiului organic. Folosind un watercooler, cel mai probabil recipientele care aduc apa sunt refolosite.

Apa rece toata vara

Toate zilele toride in care ai da orice pentru un pahar de apa rece ca gheata devin mult mai suportabile in contextul in care poti obtine bautura racoritoare prin simpla apasare a unui buton. Gheata ar trebui sa ramana cocktailurilor sau sucurilor de fructe. Apa trebuie sa fie rece din momentul in care este turnata in pahar.

Apa calda tot timpul

Toate datile in care ai fi vrut sa faci o supa rapid sau un sos pe fuga sau poate sa pui la inmuiat diverse ingrediente in bucatarie au impus un timp de asteptare pana ce apa se incalzea la focul aragazului.

Majoritatea watercoolerelor au si functia de incalzire a apei, functie pe cat de simpla, pe atat de utila. Castigi timp si economisesti energie pentru a te bucura de alte lucruri cu care chiar vrei sa-ti petreci vremea cat stai acasa.

O imbunatatire a apartamentului

Orice investitie pe care o faci in propria casa de regula implica o imbunatatire care iti face caminul si mai acasa. Imagineaza-ti insa toate momentele in care prietenii vin la tine, toate petrecerile pe care ai de gand sa le faci ori toate serile de gatit cu jocuri si glume. Perspectiva unui aparat care iti ofera apa buna la exact temeperatura pe care ti-o doresti este si un mod de rasfat pe care toata lumea il va aprecia.

Mai usor pentru familii

Cand vine vorba de familii care au copii, accesul la apa calda sau rece in mod rapid depaseste pragul de nevoie sau avantaj si se duce mai degraba catre urgenta. Pregatirea mancarii celor mici, mai ales a bebelusilor se face cu apa la o temperatura buna, nici prea calda, nici prea rece, iar un watercooler ar fi aparatul perfect pe care sa te bazezi. In plus, iti ofera si avantajul ca poti rectifica temperatura preparatului completand cu putina apa.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare