Cum sa...

#electrician nepriceput # electrician #meseriasi #intrebari

Cum eviti un electrician nepriceput – 4 intrebari care te scapa de “meseriasi”

Alegerea unui electrician e o munca dificila mai ales daca nu esti familiarizat cu acest domeniu tehnic. Fiindca sunt notiuni destul de complexe, cu care poate ca nu interactionezi zilnic, poti alege in mod gresit electricianul care sa se ocupe de reteaua ta electrica, asa ca discutam in cele ce urmeaza despre intrebarile pe care ar trebui sa le pui meseriasilor cu care vrei sa colaborezi.

Cum se realizeaza o conexiune electrica?

Domeniul electric a evoluat foarte mult în ultimii ani, drept pentru care si produsele aferente realizarii instalatiilor electrice s-ar schimbat. Pentru a vedea cat stie un electrician, il poti ruga sa iti spuna sau, de ce nu, sa iti demonstreze cum se realizeaza in mod corect conexiunile electrice. Pentru a fi pregatit si pentru proba practica roaga electricianul sa iti spuna ce are nevoie, cautand online produsele. Daca electricianul este priceput, el va sti ca gaseste pe Mathaus.ro accesorii la cabluri electrice care sa il ajute sa realizeze legaturile simplu, insa foarte eficient.

Fireste, fiecare electrician va avea secretele sale, insa daca de la inceput vei vedea ca metodele sale sunt neglijente si chiar invechite, acela ar putea fi un prim semn ca nu ar trebui sa colaborezi, deoarece iti poti pune in pericol casa si chiar viata.

Nu uita ca de corectitudinea legaturilor si de calitatea produselor folosite depinde foarte mult felul in care va functiona instalatia electrica a casei tale, asa ca nu alege un electrician care sa faca compromisuri, deoarece reteaua electrica este periculoasa atunci cand lucrarile nu sunt realizate in mod corect.

Cum se izoleaza firele electrice?

Izolarea firelor de electricitate este un aspect foarte important, deoarece neizolate, firele pot conduce nu doar la scurtcircuite ci si la electrocutare. Este important ca firele sa fie purtatoare de banda izolatoare, acoperite in totalitate pe varf, mai ales in zona neacoperita de cablu. Poti sa rogi electricianul sa iti faca si o demostratie, pentru ca in acest fel iti vei da seama cat de pregatit este acesta.

Diferenta dintre tensiunea industriala si cea pentru consumatori casnici

Desi pare o intrebare destul de usoara, pentru unele persoane aceasta s-ar putea sa fie o adevarata capcana. Tensiunea de alimentare in constructii industriale este de 380 V, ceea ce corespunde unui sistem trifazic, in vreme ce 220 V este tensiunea de alimentare pentru consumatori casnici, in regim bifazic. Este important ca un electrician sa cunoască aceste lucruri, deoarece uneori exact detaliile mici fac diferenta atunci cand vine vorba despre lucrurile mari.

Verifica pregatirea in domeniul securitatii muncii

Dincolo de toate aceste intrebari este indicat sa urmaresti putin si nivelul de pregatire in ceea ce priveste protectia muncii si normele de siguranta, dar si verificarea lucrurilor elementare, precum intreruperea alimentarii electrice atunci cand se lucreaza la retea sau folosirea creionului electric pentru a testa un anumit element, daca primeste sau nu curent electric.

Atestarea profesionala este adesea un foarte bun indicator cu privire la capacitatea electricianului de a lucra. Este important sa ai in vedere si acest aspect, deoarece in general meseriasii care lucreaza fara forme legale nu au acest atestat. Ar trebui sa alegi doar persoane specializate, care au trecut prin traininguri si prin verificari, care sunt la curent cu noutatile in domeniu si care nu vor avea nevoie de o supraveghere permanenta.

A fi electrician nu este o munca usoara, de aceea nici alegerea unui electrician priceput nu este deloc facilă. Flerul tau, dar si pregatirea profesionala dovedita a electricianului iti vor spune daca alegerea este corecta, insa fii atent si cere detalii despre munca meseriasului, deoarece in joc este siguranta ta.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kBKOaghy8mU

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea