Cum sa...

# curatare silicon #silicon

Cum cureti siliconul de pe faianta si suprafete ceramice

Siliconul este folosit pentru a etansa cu succes diverse rosturi, fiind rezistent la umiditate crescuta, dar si in fata radiatiilor ultraviolete. El se gaseste sub forma de tuburi care faciliteaza aplicarea. Siliconul isi face treaba foarte bine, etansand fara probleme rosturile, dar nu poate fi aplicat la perfectie, aparand adesea pete pe suprafetele invecinate. Acesta are proprietatea de a se intari rapid, lucru care depinde insa de grosimea stratului.

 

Cum poti indeparta excesul de silicon de pe suprafetele ceramice chiar daca este proaspat aplicat sau deja intarit

Daca vrei sa cureti siliconul intarit de pe gresie sau faianta, cea mai simpla metoda este de sa-l razui/ tai cu ajutorul unei lame. Ca rezultatul sa fie unul pe masura asteptarilor si pentru a-ti usura sarcina poti incalzi cu foehnul timp de 30 – 40 de secunde. Astfel acesta va fi mai maleabil si mai usor de indepartat. Se indeparteaza excesul de silicon taindu-se cat mai mult, iar resturile se vor sterge cu o carpa sau un burete de spalat vase inmuiate intr-un produs de curatare.

O alta solutie poate fi utilizarea unui spaclu din lemn ori plastic

Pentru indepartarea siliconului intarit mai poti folosi o pasta facuta din apa si faina care se va aplica peste reziduri. Aceasta va fi lasata sa se usuce si sa actioneze. Dupa trebuie sa speli zona si vei observa ca pasta se va indeparta impreuna cu excesul de silicon.

Siconului intarit mai poate fi indepartat si cu ajutorul solutiilor speciale din comert. Dar ai grija sa le aplici doar pe zonele afectate. Timpul de actionare al acestora este diferit. El depinde in general de grosimea siliconului ce se doreste a fi indepartat

Solutie pentru indepartare silicon mucegait

In cazul in care siliconul a fost aplicat intr-un loc cu multa umiditate acesta risca sa fie afectat de mucegai. Ca sa-l indepartezi , mi intai trebuie sa speli siliconul foarte bine doar cu apa. Mai apoi prepari o solutie din clor si apa calda si, cu ajutorul unui burete speli din nou suprafata cu siliconul mucegait dupa care o lasi sa se usuce. Ultima etapa o reprezinta clatirea cu apa calda din abundenta si aerisirea incaperii respective. De aceea este recomandat ca aceasta operatie sa fie facuta in timpul zilei, cand vremea permite o aerisire normala.

Solutie pentru indepartarea siliconului neintarit

Siliconul neiatarit se curata foarte usor. Ai nevoie de cateva prosoape de hartie si de solutii de genul acetonei, dizolvantului de unghii, diluantului sau alcoolului. In niciun caz nu utiliza lama de cutter sau spatula. Aceste unelte nu vor face decat sa intinda siliconul si sa pateze o suprafata mai mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea