Cum sa...

# inox urme # inox pete #vase inox #curatare inox

Cum cureti obiectele din inox fara sa lasi urme. Trucuri geniale pentru o curatenie perfecta

Obiectele si vasele din inox sunt foarte dificil de curatat. Pentru a fi perfect stralucitoare si fara urme trebuie sa urmezi cativa pasi simpli si sa pui in aplicare cateva trucuri geniale.

Iata cum poti avea un inox perfect curat, fara pic de urma:

Hota din inox

Hota din inox se curata cu solutie pentru geamuri. Aceasta degreseaza foarte bine si lasa un aspect lucios. De asemenea, poti folosi spirt sau alcool pentru curatarea hotei.

Cuptorul cu microunde din inox

Acesta se sterge foarte bine cu pasta de dinti, daca are urme mari si persistente de murdarie. Aplica un strat de pasta de dinti pe pete si las-o sa actioneze cateva minute. Spala apoi cu cu alpa calduta. Daca petele nu au disparut poti folosi si putin suc de lamaie.

Vasele din inox

Daca vasele tale din inox au capatat un aspect invechit sau sunt arse le poti face ca noi cu bicarbonat de sodiu. Pune-le la fiert cu apa si detergent de vase mai intai, timp de 10 minute apoi adauga peste arsuri un amestec din bicarbonat de sodiu si apa fierbinte. Se va forma o pasta, pe care va trebui sa o lasi sa actioneze cel putin o ora.

Cum faci sa straluceasca inoxul

Pentru stralucirea vaselor din inox poti folosi suc de rosii. Fierbe in vasul respectiv cateva cubulete de rosii peste care adauga putina apa. Lasa oala pe foc 30 de minute, varsa continutul si clateste cu apa calduta. Roşiile sau sosul de roşii natural curata in profunzime cu ajutorul substantelor acide continute de aceasta leguma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului