Cum sa...

#alegere aer conditionat #confort termic #camin. #aer conditionat

Cum algem un aparat de aer conditionat de calitate pentru confortul termic al caminului nostru

Vara se apropie cu pasi repezi, asa ca a sosit timpul sa ne facem griji cu privire la confortul termic al locuintei noatre. Temperaturile mari pot fi un adevarat pericol pentru sanatatea noastra, asa ca este indicat sa asiguram un nivel termic cat mai bun pentru noi si familia noastra. Aparatele de aer conditionat sunt solutia cea mai indicata pentru a raci aerul incins de canicula, dar cum alegem cel mai potrivit dispozitiv pentru casa noastra? Expertii AlexIR Decor ne-au dat cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmam pentru a avea grija sa facem cea mai buna alegere.

Fixeaza-ti bugetul!

Atunci cand alegi un aparat de aer conditionat, primul pas este sa stabilesti clar care este bugetul pe care il poti aloca pentru aceasta achizitie. Stim ca este o investitie costisitoare, insa a fixa de la bun inceput suma pe care esti dispus sa o platesti pentru un dispozitiv de racire este un pas important. Preturile acestor aparate variaza intre 1000 lei si 5000 de lei, dar pot ajunge si mai sus in cazul unor dispozitive cu tehnologii speciale. Nu uitati sa luati in calcul si costurile echipei de montaj care, de cele mai multe ori, nu sunt incluse in pretul aerului conditionat.

Capacitatea de racire

Capacitatie aparatelor de aer conditionat variaza intre 8000 si 60000 BTU, astfel ca este important sa intelegem care este puterea potrivita pentru locuinta noastra. Capacitatea de racire al aparatelor de aer conditionat ar trebui sa creasca odata cu marimea casei pe care dorim sa o racim. Pentru utilizarea in locuinte, maximul ar fi de 24000 BTU, pentru ca nici nu nivel prea mare de racire nu este unul bun. Ce risti daca aparatul nu are dimensiunile corecte comparativ cu locuinta ta? Cel mai frecvent, oamenii prefera sa achizitioneze un aparat de aer conditionat supradimensionat pentru ca acesta ofera impresia unei raciri mai rapide a locuintei. In fapt, insa, acest tip de aparat va genera temperaturi neuniforme si va creste nivelul de umiditate al casei tale, insa nu trebuie sa uitam nici de costurile semnificativ mai mari ale facturii de energie electrica. In caz contrar, daca vei alege un aparat de aer conditionat prea mic pentru caminul tau, acesta va fi suprasolicitat si se va deteriora rapid.

Design

Chiar daca functionalitatea este principala caracteristica pe care o cauti, nu trebuie sa neglijezi nici modul in care noul aparat de aer conditionat se va integra in decorul casei tale. Daca locuinta ta are un design modern, minimalist, poti opta pentru un aparat cu afisaj LED care sa faca parte din imaginea intregii case. In schimb, daca ai ales un stil clasic sau boem, poate ar trebui sa iei in considerare achizitionarea unei carcase cu un design personalizat care sa acopere dispozitivul fara a-i diminua performantele.

Uneori brandul conteaza

La fel ca in cazul oricarui aparat electrocasnic, piata de aere conditionate cuprinde mii de produse, astfel ca alegerea este deosebit de grea. Chiar daca brandul unui produs nu este neaparat garantia calitatii acestuia, este indicat sa avem grija la producatorul pe care il alegem. Cel mai adesea, aparatele de aer conditionat sunt concepute si produse in Asia de catre firme consacrate precum LG, Samsung, Panasonic sau Daikin, companii de renume in acest domeniu. Nu trebuie sa uitam nici de Whirlpool, cea mai mare companie de electrocasnice din lume, dar care nu s-a facut remarcata prin productia de aparate de aer conditionat.

Cu siguranta aceste companii iti ofera dispozitive de climatizare proiectate la cele mai inalte standarde de siguranta si calitate. In plus, productia lor acopera in proportie foarte mare doar aparate din clasa A+++ cu un consum cat mai mic, pentru a proteja mediul inconjurator, dar si pentru a asigura o factura de energie electrica mica.

Pe scurt

Daca vrei ca vara aceasta temperaturile sa nu mai fie o povara, solutia la indemana este achizitionarea unui aparat de aer conditionat. Pentru a te asigura ca ai facut alegerea perfecta, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. In primul rand, stabileste inca de la inceput un buget in care sa incluzi si costurile de montaj. Acest lucru te va ajuta sa te orientezi mai usor. Ai grija la capacitatea de racire, care trebuie sa fie mereu in raport cu dimensiunile locuintei tale. Nu in ultimul rand, ai gija ca aparatul pe care l-ai ales sa fie unul de inalta calitate pentru a nu fi nevoit sa investesti mai apoi in service.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea