Daca vrei sa bei o cafea proaspata si savuroasa ani la rand, trebuie sa ai mare grija de filtrul de cafea. Acesta are nevoie de o curatare speciala, cel putin o data pe luna.
Nu este nevoie sa folosesti solutii scumpe pentru igienizarea acestuia. Banalul otet te poate ajuta sa cureti foarte usor si eficient filtrul de cafea.
Iata cativa pasi simpli pentru a gusta din nou o cafea buna facuta la filtru!
Materiale necesare
Un filtru murdar
Apa
Otet alb
Cum procedezi?
Arunca resturile de cafea din carafa si goleste filtrul.
Clateste carafa cu apa rece, apoi umple-o o parte cu otet si doua parti cu apa.
Toarna solutia de otet cu apa in rezervorul filtrului si da drumul filtrului pentru a incalzi apa.
Dupa ce ciclul este complet si s-a strans apa in carafa, opreste filtrul.
Lasa solutia cu otet sa mai stea in carafa inca 15 minute.
Clateste resturile de otet fierband apa in filtru de inca 2 ori, lasandu-l sa se raceasca aproximativ 15 minute intre cicluri.
Spala carafa si filtrul cu apa calda si sapun.
Clateste si pregateste-te sa te bucuri din nou de gustul minunat al cafelei.
Tips
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, curata filtrul o data pe luna.
Daca filtrul a fost neglijat o perioada lunga de timp, fierbe de 2 ori solutia de otet in filtru, si abia apoi de 2 ori cu apa.