Cum sa...

# suc de rosii #cuptor

Cel mai tare truc pentru curatarea cuptorului. Ai nevoie doar de suc de rosii

Mancarurile la cuptor au un gust deosebit, insa curatarea acestuia dupa ce gatesti poate fi un cosmar pentru orice gospodina. Un truc impresionant de curatarea cuptorului are la baza doar apa si suc de rosii.

O gospodina a bagat la cuptor suc de rosii pentru doar 15 minute, iar apoi nu i-a venit sa creadaceusor s-a curatat totul.

Sucul de rosii nu e bun doar la diverse preparate, ci si la curatenie. Trebuie doar sa incingi bine cuptorul, mai apoi sa pui suc de rosii peste locurile in care petele de grasime s-au întarit sau in care exista urme de la alte ingrediente din mancare s-au revarsat din tava in care ai gatit.

Sosul de rosii inmoaie murdaria greu de indepartat

Dupa ce ai uns petele cu suc de rosii, da drumul la cuptor pentru 15 minute. Cand totul se incalzeste poti deschide cuptorul si sa stergi locurile dorite cu o laveta sau un burete putin umed. 

Acest truc este folositor si in cazul tigailor din alama sau cupru ori al vaselor care au pete imposibil de indepartat. 

Mai mult decat atat, dupa experiment vei vedea ca obiectele colorate nu au suferit schimbări notabile ale aspectului.

Nu ai suc de rosii clasic in casa? Poti folosi si ketchup, care are aceleasi proprietati. In cest caz, insa, timpul de incalzire a cuptorului ar trebui sa fie mai mare, iar ketchup-ul diluat cu putina apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare