Cum sa...

#tipuri vopsea # folosire vopsea #vopsea cu email # vopsea email #vopsea

Ce trebuie sa stii despre vopseaua cu email

Multi sunt de parere ca vopseaua cu email este greu de folosit si ar trebui utilizata doar in cantitati reduse, pe suprafete mici. Acest tip de vopsea este folosit de cele mai multe ori pentru a improspata culorile si a da durabilitate atunci cand este aplicata pe obiectele mici. Principalul scop al utilizarii vopselei cu email este de a finisa suprafetele vopsite si poate fi folosita pe obiecte de toate dimensiunile, nu doar pe cele mici. Atunci cand esti in cautarea unei vopsele care sa formeze un strat rezistent de protectie, vopseaua cu email este solutia de finisare ideala.

Ce este vopseaua cu email

Vopseaua cu email are o serie de calitati de necontestat. In sensul cel mai larg, vopseaua cu email este orice vopsea pe baza de solventi care se usuca in strat tare si este vitrioasa (asemanatoare sticlei). Vopselele pe baza de solvent mai sunt numite si vopsele pe baza de ulei, si sunt diferite de cele pe baza de apa.

Emailul este un strat de sticla topit sau copt, la temperaturi extrem de ridicate, care se gaseste pe metal sau suprafete ceramice. Vopseaua cu email nu seamana insa cu emailul din sticla topita, din moment ce in acest tip de vopsea nu se regaseste deloc sticla. Asadar intre emilul pur si vopseaua cu email nu exista asemanari.

Cum se foloseste vopseaua cu email

Atunci cand este folosita in gospodarie, pentru obiecte care au nevoie sa reziste in timp sau pentru a le da un aspect stralucitor, vopseaua cu email se poate aplica cu peria de vopsea, cu rola sau poate fi folosit direct un spray de vopsea cu email.

De cele mai multe ori, vopseaua cu email se foloseste pentru:

1. Reconditionarea gratarului. Curata bine suprafetele exterioare ale gratarului. Scoate suportul pentru grill, apoi acopera grillul gratarului cu doua straturi de vopsea cu email.

2. Vopsirea tocurilor de la usi. Tocurile usilor sunt suprafete supuse uzurii, asadar este important sa aplici pe aceste suprafete un strat rezistent de vopsea, care in acelasi timp este si usor de curatat. Curata foarte bine tocurile usilor, apoi acopera peretele de langa tocuri cu banda speciala pentru protectie, iar pe podea pune cateva carpe. Aplica pe tocuri cel putin doua straturi de vopsea cu email folosind o perie de vopsea speciala pentru tocurile usilor.

3. Revitalizarea mobilierului exterior. Chiar si cel mai rezistent mobilier exterior ajunge sa isi piarda culoarea dupa o anumita perioada de timp. Vopseaua cu email colorata te ajuta sa readuci la viata mobilierul din gradina. Spala bine obiectele de mobilier inainte de a aplica vopseaua. Dupa ce s-auuscat, aplica doua straturi de vopsea cu email, in culoarea preferata.

Pe ce suprafete mai poate fi aplicata vopseaua cu email

De regula, vopseaua cu email se poate folosi pentru usi, ramele geamurilor, dulapuri, podele, balustrade, ornamente si chiar electrocasnice.

Materialele compatibile cu vopseaua cu email

Una dintre cele mai importante calitati ale vopselei cu email este aceea ca poate fi aplicata pe o gama mare de materiale cum ar fi sticla, aluminiul, otelul galvanizat, otelul inoxidabil, lemn, plastic, portelan, ceramica.

Sursa foto: donthuntmenow.club

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare