Cum sa...

#confort locuinta #pandemie #confort

Ce efecte a produs pandemia asupra nevoii de confort in locuinta?

Perioada de pandemie si izolarea a dus la schimbarea obiceiurilor de cumparare ale romanilor. Din cauza inchiderii magazinelor fizice, cumparaturile s-au mutat in mediul online.

Vanzarile de pe piata home & deco sunt in crestere in acest an datorita faptului ca oamenii sunt nevoiti sa petreaca mai mult timp acasa. Renovarile si redecorarile indelung amanate au fost aplicate, intrucat, odata cu petrecerea timpului in locuinta defectele sau numultumirile au devenit mult mai evidente.

De asemenea, este firesc ca oamenii sa-si doreasca sa imbunatateasca spatiul in care sunt nevoiti sa locuiasca pentru perioade extinse de timp, cum ar fi aceasta pandemie.

Perioada de izolare adusa de pandemie a acordat oamenilor destul timp sa se informeze cu privire la piesele de mobilier si decor necesare pentru casa lor.

Conform statisticilor, cautarile facute pe motoarele de cautare pentru amenajarea terasei sau a balconului au crescut cu 53%, iar acestea nu au fost singurele parti ale locuintei vizate. Deoarece majoritatea romanilor au gatit acasa in pandemie, cautarile pentru amenajarea bucatariei au crescut cu 31%. Timpul petrecut acasa a fost dedicat si relaxarii, fapt demonstrat de cresterea interesului pentru amenajarea baii cu 22%, respectiv a dormitorului cu 21%.

Toate aceste cautari s-au si fructificat, vanzarile totale de articole home & deco s-au dublat aproape in perioada de izolare. Dupa redeschiderea magazinelor fizice, cifra de vanzari pentru magazinele online a continuat sa creasca, lunile mai si august 2020 au inregistrat o crestere in vanzari de 142% fata de aceeasi perioada a anului 2019.

In termeni mai exacti de vanzari, cantitatea de dulapuri si comode vandute s-a dublat ca urmare a cresterii nevoii de organizare eficienta a spatiului.

Fenomenul de telemunca sau munca de acasa a crescut rapid in timpul pandemiei, deci necesitatea amenajarii unui spatiu de lucru acasa a aparut pentru majoritatea oamenilor. Din acest motiv, vanzarile de mobilier pentru amenajarea biroului au crescut cu 250%.

Valul de cumparaturi online cauzat de pandemie a crescut si interesul comerciantilor pentru digitalizare, prinsi pe nepregatite in unele cazuri de numarul ridicat de comenzi online.

In capitolul decorare si-au gasit locul si o serie de covoare deosebite, elemente spre care romanii si-au indreptat atentia considerabil, in special catre covoare moderne realizate din fibre rezistene la uzura.

Antreprenorul Lucian Ciornei ne confirma acest lucru. Odata cu inceperea pandemiei, magazinul sau online vreaucovor.ro a inregistrat castiguri substantiale. De asemenea, perioada de pandemie a crescut aprecierea clientilor fata de produsele VreauCovor.ro, astfel incat, magazinul online a ajuns printre cele mai apreciate de pe piata de profil.

Magazinul VreauCovor.ro a obtinut printre cele mai bune review-uri in perioada de pandemia, fapt ce s-a transpus si prin cresterea fidelizarii clientilor. Acest lucru a fost posibil doar datorita organizarii atente a procesului de cumparare-livrare, precum si a raportului calitate-pret foarte avantajos.

Mediul virtual se caracterizeaza prin nevoia de atentie sporita ce trebuie directionata catre cerintele clientilor. O platforma cu un design mobile friendly, ce ofera optiuni variate, precum si garantia calitatii, au construit reteta succesului pentru magazinul online VreauCovor.ro.

Putem concluziona ca la finalul pandemiei, o parte din clienti se vor intoarce la magazinele fizice, insa o mare parte va continua sa profite de confortul vanzarilor online.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea