Cum sa...

#tapet #casa #perete #aplicare tapet

Ce avantaje ai cand folosesti tapet

Tapetul este unul dintre cele mai folosite materiale pentru finisarea peretilor casei sau chiar a incaperilor folosite in scop comercial. Modelele imprimate pe tapet sunt practic nelimitate, astfel incat produsul poate fi intotdeauna integrat cu succes in designul casei sau incaperii respective.

Iata in continuare care sunt avantajele folosirii tapetului:
 

1 Tapetul personalizeaza o incapere
 

Textura, culoarea, modelul, toate acestea exista sub forme infinite in ceea ce priveste tapetul. Daca vrei sa creezi o camera stilata, cu aer aristocratic, gasesti un tapet a carui model sa exprime exact acest lucru. Daca iti doresti o imagine de basm, cu animalute si castele pentru camera copiilor, vei avea o multime de modele de tapet. Si lista poate continua.

Sursa foto: gdlaneinteriors.ieTapetele moderne pot fi atat de elaborate incat sa aiba chiar si accesorii precum dantele, panglici, ciucuri , paiete etc, realizand o textura care nu lasa pe nimeni indiferent.

Tapetul are capacitatea de a transforma un spatiu, oferindu-i caldura, luminozitate si chiar facandu-l sa para mai mare uneori. Aspectul vizual al camerei se schimba dramatic in comparatie cu aspectul acesteia fara tapet. De exemplu, pot sa fie puse in evidenta anumite unghiuri ale incaperii. In plus, cei care locuiesc in acea casa au posibilitatea sa o personalizeze dupa viziunea si nevoia personala.
 

2 Modelul de tapet este mai usor de obtinut decat prin intermediul vopselei
 

Modelele de tapet sunt nenumarate si mult mai usor de obtinut decat sa alegi varianta vopselei. Tapetul il poti pune si singur, in timp ce realizarea modelului dorit cu ajutorul vopselei este mai degraba treaba unui profesionist, care a desenat zeci sau sute de modele.
 

Tapetul poate fi folosit pe orice suprafata
 

Pentru a-l putea aplica, tapetul nu are nevoie de o suprafata speciala. Poate fi vorba despre un zid de caramida, despre un perete de beton, chiar despre un simplu panou. Astfel, un avantaj important consta in faptul ca tapetul  poate fi aplicat pe diverse tipuri de suprafate.
 

Sursa foto: devilsbackyard.com4 Tapetul se aplica usor
 

Pentru aplicarea tapetului, este nevoie doar de pregatirea locului pe care va sta asezat si de aplicarea propriu-zisa. Peretele trebuie curatat bine, apoi se aplica liantul si la final, tapetul.
 

5 Tapetul poate sa mascheze imperfectiunile casei
 

Daca ai ziduri sau pereti cu imperfectiuni, indiferent ca este vorba despre gauri, zgarieturi, zone afumate sau altceva, tapetul poate sa le mascheze intr-un mod reusit.
 

6 Tapetul poate fi dat jos cu usurinta
 

Noile tehnologii permit ca tapetul sa poata fi aplicat, dar sa se poata si da jos cu usurinta. Daca este aplicat corect, atunci el va putea sa fie dat la o parte in fasii mari.

 

Citeste mai multe informatii despre tapet:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea