Cum sa...

#inchiriere locuinta #inchiriere #locuinta

Cauti sa inchiriezi o locuinta? Iata ce aspecte sunt importante in aceasta perioada

Alegerea de a inchiria este una mai complexa decat pare. Asta pentru ca  implic a in primul rand o selectie si mai apoi, ca intr-un lung sir de efecte, asta va duce la implicatii financiare si de confort. Una peste alta, inchirierea unui spatiu trebuie sa tina cont de calitatea si nivelul de trai la care se raporteaza persoana in cauza.

Posibilitatile sunt variate, necesitatile pe masura, dar iata ce influenta are si perioada aleasa pentru a inchiria. Daca intentia este de a gasi garsoniere de inchiriat sau apartamente de orice fel, iata si cateva dintre reperele de mare importanta.

Acum mai mult ca niciodata nivelul de umiditate, acolo unde exista aceasta problema, creste si asta se poate observa si simti. De preferat a se verifica orice inflitrare de apa si sansa ca acest lucru sa se intample. A se verifica atent si ce stare au peretii, chiar daca in aparenta acestia sunt recent varuiti – de fapt acest lucru ar putea trada ascunderea unor defecte de genul.

De verificat eficienta sistemului termic

O alta grija si problema a sezonului rece o reprezinta caldura, agentul termic consumat. Este de preferat sa fie un echilibru in consum si plata. Indiferent de sursa pe care o are o suprafata pentru a se furniza caldura, va conta in principiu ce capacitate are, randament si eficienta si pentru a se pastra cat mai mult temperaturile dorite.

In acest sens, pentru cei care fac selectia unei garsoniere sau a unui apartament de inchiriat trebuie mentionat ca instalatia centralei merita sa fie atent verificata. Asta daca exista o centrala, ceea ce este de preferat.

Evaluare corecta

Multi se tem tocmai de faptul ca nu cunosc domeniul si proprietarii ofera preturi de chirii foarte mari. Spre a evita cazurile in care se impun supraevaluari, un agent imobiliar ar putea sa ajute la o selectie corecta. In caz contrar, veti avea de facut o cercetare amanuntita pe piata.

Spre exemplu, in cadrul portalului celor de la compariimobiliare.ro se gasesc mii de anunturi, dar si actualizari ale acestora. Deci aici puteti in cele din urma sa realizati un prospect, urmarind evolutia pietei si a preturilor de chirii in functie de perioade.

Este adevarat ca iarna chiriile ar putea fi usor mai ridicate. Multi proprietari se gandesc la consumul de agent termic, la cheltuieli mai mari, la investitii mai mari pentru a putea fi in standardele impuse ca minime conditii de trai. Atentie insa, perioada sarbatorilor este si ea vizata, intrucat multe dintre orase sunt centre culturale, deci cei care cauta sa inchirieze au in vedere si acest factor. Mai cu seama in functie de oras si de zona in sine, preturile pentru chirii ar putea fi ceva mai mari.

Concluzia? Exact ca si atunci cand va cautati haina potrivita pentru a fi prezentabil, alegerea unei locatii pentru inchiriere inseamna o munca detaliata in ceea ce priveste conditiile oferite. Nu este insa imposibil, mai cu seama cand exista un sprijin ca sursa de informare mai sus mentionata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea