Cum sa...

# curatare casti #microbi #casti audio #casti

Castile sunt pline de microbi! Cum sa le dezinfectezi fara sa le strici

Castile au devenit accesorii nelipsite, fiind folosite zilnic pentru a asculta muzica in drum spre serviciu sau atunci cand alergi in parc ori esti la sala, pentru a vorbi la telefon sau pentru a asculta o emisiune radio sau TV, de pe internet. Fiind mereu la indemana, castile devin astfel si locul in care se ascund multi microbi, iar de aici pana la aparitia unor probleme de sanatate, precum infectiile, este doar un pas. La fel cum ar trebui sa iti cureti telefonul, in acelasi fel ar trebui sa acorzi atentia necesara si castilor pe care le porti mereu cu tine.

Cum cureti corect castile

La fel ca si telefonul, castile sunt nelipsite din activitatile zilnice. Fie ca asculti muzica preferata sau le folosesti pentru a vorbi la telefon, castile sunt unul dintre obiectele pe care ar trebui sa le igienizezi cat mai des si cat mai corect, pentru ca sunt pline de microbi. Exista o serie de trucuri care te ajuta sa cureti corect castile si sa le faci sa arate ca noi, ferindu-le in acelasi timp si de eventuale infectii pe care le poti capata din cauza microbilor.

Pentru a curata castile, ai nevoie este o bucatica de carpa moale, uscata si care nu lasa scame, un tampon din bumbac si foarte putina apa plata. Acestea sunt singurele produse pe care ar trebui sa le folosesti pentru a curata cat mai des castile. Folosind aceasta carpa vei putea sterge castile atat la suprafata cat si prin striatiile fine prin care intra mizerie. Pentru a curata microfonul castilor foloseste doar tamponul de bumbac uscat. Inainte de a pune castile la loc in suportul lor, lasa-le sa se usuce in totalitate.

Cum cureti castile in profunzime si ce trebuie sa faci pentru a le dezinfecta

Atunci cand castile au intrat in contact cu sapun, sampon, lotiuni, detergent sau parfumuri, cu fructe acide, ulei sau lotiune de soare va trebui sa le stergi cu o bucata de carpa usor umezita. Foloseste doar apa proaspata si ai grija ca nicio picatura sa nu patrunda in ele.

Pentru a te asigura ca aceste accesorii pe care le folosesti zi de zi sunt cat mai bine curatate si dezinfectate, mai poti utilize servetele cu alcool. Aceste servetele sunt suficient de umede pentru a curata murdaria de pe casti fara sa existe riscul ca acestea sa se strice.

Exista si persoane care au dus experientele mai departe si au folosit pentru curatarea castilor apa, sapun si o periuta de dinti veche, dar curata. Tine cont ca exista riscul sa iti strici castile, daca nu le cureti in acest fel cu mare grija si delicatele. Cateva picaturi de sapun se adauga in jumatate de cana de apa plata, apoi se inmoaie periuta, iar surplusul de apa se imbiba pe un prosop de hartie. Apoi, curata usor castile cu periuta. Este insa important sa tii castile deasupa periutei pentru a nu apasa foarte tare atunci cand le cureti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare