Cum sa...

#curatare masa biliard #masa biliard #biliard

Ai o masa de biliard? Iata cum o cureti rapid si simplu!

Daca faci parte din norocosii care au acasa o masa biliard, articolul de mai jos te va invata cum anume trebuie sa procedezi pentru a o curata eficient, astfel incat sa te bucuri de ea cat mai mult timp.

Achizitia unei mese biliard este una costisitoare si ar fi pacat sa arunci banii pe fereastra prin neingrijirea acesteia. Desi poate parea dificil la prima vedere, curatarea unei astfel de mese este floare la ureche daca iti aloci timp periodic pentru aceasta operatiune. Iata ce ai de facut:

Curatarea lemnului

Intretinerea partilor din lemn ale mesei de biliard este identica cu a oricarei piese de mobilier. Astfel, in mod periodic, sterge masa de praf cu o carpa moale, curata, si lustruieste apoi cu o solutie speciala pentru lemn (se gasesc in comert extrem de multe variante). Nu ar trebui sa faci asta foarte des, o data pe saptamana este suficient. Insa ai grija ca de fiecare data dupa ce o folosesti sa o cureti de eventualele pete, murdarii, lichide, etc.

Curatarea partii textile

De departe, cea mai delicata parte a mesei de biliard este partea superioara, materialul cu care este captusita. Aceasta are nevoie de mai multa grija si de un timp putin mai indelungat alocat, insa rezultatele vor fi pe masura. Iata, deci, ce pasi ar trebui sa urmezi:

1. Curata masa cu o perie

In timp, partea textila a mesei de biliard se imbiba cu praf, creta si alte tipuri de murdarii, iar primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a le indeparta este sa cureti suprafata cu o perie moale.

Poti cumpara o astfel de perie de la magazinele specializate care vand mese de biliard sau, daca ai noroc, chiar si la unele magazine cu specific sportiv. Important este ca peria sa fie moale, pentru a nu deteriora fetrul cu care este captusita masa de biliard.

De asemenea, ai in vedere ca nu este recomandat sa faci miscari circulare cu peria, ci sa o folosesti doar drept, intr-un singur sens. Nu freca insistent si nu fa miscari prea dure, energice, caci risti sa intinzi materialul sau sa il rupi.

2. Foloseste aspiratorul

Dupa ce ai periat cu grija masa de biliard, foloseste un aspirator pentru a strange bine toata murdaria. Ai grija sa nu folosesti un aparat foarte puternic si, din nou, sa nu periezi intens. In plus, peria aspiratorului sau accesoriul folosit nu trebuie sa fie foarte dur.

Dupa ce ai terminat de aspirat masa, indreapta-ti atentia si catre buzunare, caci si acolo exista tendinta de a se acumula murdarie.

3. Foloseste produse speciale

In cazul in care masa este patata, pentru a indeparta murdaria incapatanta poti folosi solutiile special create in acest scop, pe care le gasesti la magazinele specializate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului