Cum sa...

#ordine #curatenie #casa #curatenie casa #sfaturi curatenie casa

8 secrete pentru a avea o casa in permanenta curata!

Probabil te-ai intrebat de multe ori cum reusesc unele persoane sa aiba casa mereu curata. Exista cateva trucuri pe care le poti aplica cu usurinta daca simti ca in locuinta ta este loc de ceva mai multa ordine si iti doresti sa fie mereu curat.

 

Scapa de lucrurile de care nu mai ai nevoie

Atunci cand cumperi ceva nou, doneaza sau arunca un alt obiect vechi din casa pentru a face astfel loc. Chiar daca nu consideri ca aduni lucruri inutile in casa, la o privire mai atenta vei observa multe obiecte pe care nu le-ai mai folosit de foarte multa vreme.

Respecta un program pentru curatenie

Cei care mentin curatenia in casa au un program riguros pe care il respecta si o rutina, astfel mizeria si rufele murdare nu au timp sa se adune in casa. Programeaza activitatile de curatenie pe zile, de exemplu luni poate fi ziua cand dai cu aspiratorul, marti speli rufele si asa mai departe.

Fiecare obiect, la locul sau

Atunci cand in casa sunt multe obiecte care nu au un loc al lor, dezordinea din casa ta va fi imposibil de controlat. Gaseste cate un loc pentru toate obiectele din jur si foloseste-l. Dupa ce ai terminat de folosit un obiect din casa, pune-l imediat la locul lui.

Fa ordine imediat

Unul dintre secretele unei case mereu curate este sa nu astepti sa devina un haos total pentru a te apuca sa faci ordine. Aranjeaza paturile, impacheteaza hainele, cere-le copiilor sa isi puna jucariile in cutii in fiecare seara si in felul acesta ordinea in casa se va mentine mai mult timp.

Cauta moduri inteligente de depozitare

Cei care stiu sa pastreze curatenia in casa cauta in permanenta metode noi prin care pot intretine ordinea cat mai mult timp. De exemplu, foloseste si tu un organizator pentru usa cu mai multe buzunare in care ai sa poti pune bijuterii si produsele pentru machiaj sau poti folosi un organizator identic pentru obiectele de pe birou.

Curatenia nu este o corvoada

Chiar daca nu iti este de fiecare data usor sa incepi curatenia in casa, macar poti incerca sa te distrezi in timp ce dai cu aspiratorul sau atunci cand stergi praful. Cand faci curatenie, asculta muzica preferata si vei observa cat de repede termini ceea ce ai de facut.

Spala vasele

O casa curata incepe din bucatarie. Cand chiuveta din bucatarie este plina cu vase iti va da tot timpul senzatia de casa murdara, cu toate ca in jur totul este pus la punct. Chiar daca uneori este greu, fa un efort in fiecare seara si spala vasele murdare inainte de a merge la culcare.

Lasa incaltarile la intrare

Atunci cand lasi incaltarile la usa de la intrare, impiedici tot ce inseamna murdarie sa ajunga in casa ta. Si pe restul hainelor se afla bacterii, de aceea nu este recomandat sa te asezi in pat cu imbracamintea cu care ai venit de afara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare