Cum sa...

#cum sa ai o baie curata #cum sa cureti baia #curatenie in baie

7 trucuri de curatenie pentru o baie mai curata

Baia este una dintre cele mai importante incaperi din casa si trebuie sa fie mereu curata si dezinfectata, doar ca uneori este nevoie de mult efort pentru a face ca totul sa straluceasca de curatenie aici. Vestea buna este ca exista cateva trucuri care te vor ajuta sa cureti baia simplu si rapid.
 

Curata para de dus cu otet

Depunerile de calcar si mucegai de pe para de dus par greu de curatat. Exista insa un truc prin care poti curata cu usurinta capatul de la dus. Umple o punga de plastic cu un amestec concentrat de otet cu apa. Foloseste un elastic pentru a lega punga plina cu aceasta solutie de para de la dus. Lasa sa actioneze 20 de minute. Solutia acida va distruge depunerile de murdarie si dusul va functiona acum la capacitatea normala.

Curata depunerile de sapun cu spray pentru gatit

Depunerile de sapun care se formeaza adesea in baie pot fi indepartate cu ajutorul unui spray pentru gatit. Pulverizeaza spray pentru gatit peste zonele cu depuneri de sapun, apoi asteapta 5-10 minute pentru ca acesta sa isi faca treaba. Nu lasa mai mult de 10 minute, pentru ca apoi suprafata va fi greu de curatat. Clateste cu apa rece. La final curata suprafata si cu solutie obisnuita cu care stergi de obicei si in baie, pentru a nu ramane portiuni alunecoase.

Usuca peria de curatat toaleta

Cele mai multe persoane obisnuiesc sa puna la loc in suport peria de toaleta, imediat ce o folosesc. Doar ca, astfel toata apa murdara din vasul de toaleta ramane pe perie si implicit ajunge in suportul acesteia. Dupa o perioada, aceasta va incepe sa miroasa urat si va fi nevoie sa arunci peria cu totul. Un truc pentru a scurge cat mai bine peria de apa este sa o lasi sa se usuce putin, apoi sa o pui la loc, in suportul sau.

Foloseste un raft de condimente pentru produsele cosmetice

Produsele cosmetice din baie ajung sa devina principalul motiv pentru care in aceasta incapare nu este niciodata ordine. Pentru a organiza aceste produse pentru par sau pentru dus, achizitioneaza un raft de condimente cat mai simplu si mai ieftin. Vei pune toate obiectele in ordine simplu si eficient. Inainte de a pune produsele pe noul raft, verifica data la care expira, pentru a arunca tot ce nu mai este in termen, daca este cazul.

Curata rosturile cu periuta de dinti

Rosturile, acele spatii dintre placile de faianta si gresie, sunt destul de inguste pentru a putea fi curatate cu instrumentele pe care le folosesti pentru a face curatenie in baie. Foloseste o periuta de dinti veche pentru a curata aceste spatii dintre placi.

Foloseste ulei de bebelusi pentru a curata robinetii

Uleiul de bebelusi este o solutie potrivita pentru a curata si a reda stralucirea bateriilor de metal din baie. Uleiul ajuta la inlaturarea mizeriei de pe aceste suprafete de inox.

Bicarbonatul de sodiu si otet, solutia ideala pentru baie

Atunci cand vrei sa cureti baia folosind doar solutii pe baza de ingrediente naturale, bicarbonatul de sodiu si otetul dau cele mai bune rezultate, atunci cand sunt folosite impreuna. Otetul este acid si atunci cand este amestecat cu bicarbonatul de sodiu produce o reactie care distruge instant murdaria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare