Cum sa...

#repelent #ciupituri tantar #tantar

6 moduri sa previi ciupiturile de tantari in timp ce dormi

 

Tantarilor le place sa iasa „la vanatoare” noaptea, dar tu te poti proteja de intepaturile lor. Iti oferim in continuare cateva solutii utile pentru a tine tantarii la distanta si sa previi intepaturile lor atunci cand dormi.

Vesti proaste pentru cei care obisnuiesc sa doarma adanc: tantarii sunt mai susceptibili sa te ciupeasca noaptea. Aproape 80% din intepaturile provocate de tantari sunt facute noaptea, atunci cand esti in pat, potrivit unui studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, din SUA. Ritmurile circadiene ale majoritatii speciilor de tantari le fac active dimineata si seara, dar te vor intepa mult si noaptea, daca le dai ocazia. Deci, depinde de tine sa nu le dai tantarilor sansa sa iti suga sangele.

Pune-ti o plasa de tantari la fereastra

Exista in comert plase de tantari tratate cu insecticid, care previn apropierea tantarilor de fereastra ta sau de usa balconului, asa incat sa elimini cat mai mult riscurile ca nesuferitele insecte sa ajunga in casa ta. Acest tip de plase reprezinta o modalitate ieftina si buna de a preveni intepaturile de insecte.

Scapa de tot ce ar putea atrage tantarii in curtea ta

O idee buna ar fi sa elimini tot ce ar putea atrage tantarii in curtea ta. Scapa de ligheane cu apa statuta, adapatoare pentru pasari in care ramane apa mult timp. Sunt locuri ideale unde tantarii vor depune oua. Mii de oua, din care vor iesi mii de tantari. Astupa toate gurile de aerisire care nu sunt neaparat necesare.

Instaleaza o lumina stralucitoare

Tantarii sunt tenace, dar nu sunt deosebit de destepti si este usor sa le pacalesti ciclul intern. Expunerea la doar 10 minute de lumina noaptea le suprima tantarilor abilitatea de a intepa, potrivit unui studiu pana la patru ore.

Pune-ti sosete

Oricat ti s-ar parea de ciudat, poarta sosete. Mirosul picioarelor e ca un parfum atragator pentru tantari. Dusul inainte de culcare poate contribui la reducerea riscului de a fi intepat de tantari. Sosetele ii impiedica sa te ciupeasca.

Ia-ti odorizante de camera anti-tantari

Cumpara odorizante de camera cu dublu rol: sa parfumeze incaperea si sa alunge tantarii. Mirosul floral si cel fructat tine departe nesuferitele insecte. Poti folosi si repelente naturale.

Poarta pantaloni de pijama lungi

Mai putina piele dezgolita, mai putin loc de unde sa te ciupeasca tantarii. Poarta pijamale cu pantaloni lungi, maneci lungi si sosete. In plus, ia in considerare culorile deschise. Evita rosu, albastru, bleumarin si negru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului