Cum sa...

#trucuri curatenie #sfaturi curatenie #curatenie casa

5 secrete pe care doar profesionistii in curatenie le cunosc

Curatenia casei nu este o munca pe care lumea sa o indrageasca. Desi rezultatul este apreciat de oricine, munca titanica depusa la fiecare saptamana poate parea o corvoada. Asta doar daca nu stii cateva trucuri care sa te ajute sa termini treaba mai usor. Iata cinci trucuri care te vor ajuta sa ai in permanenta casa curata si sa termini curatenia mult mai rapid.

1. Foloseste ulei de masline

Uleiul de masline nu este bun doar la gatit. Aceasta poate fi folosit cu succes in curatenia casei. Adauga o picatura sau doua de ulei de masline pe un servet din hartie moale si lustruieste cu ajutorul acestuia suprafetele din otel inoxidabil ale electrocasnicelor. Bineinteles, asta dupa ce cureti inainte foarte bine obiectele respective. In acest fel, petele lasate de degete pe obiectele din otel inoxidabil vor deveni doar o amintire.

2. Trebuie sa ai in permanenta in casa o bucata de creta alba

Chiar daca nu ai copii este indicat sa ai in permanenta in casa creta alba. Aceasta este utila pentru a absorbi petele de grasime de pe textile inainte de a le baga in masina de spalat. Tot ce trebuie sa faci este sa freci cu o bucata de creta pata de ulei. Creta va absorbi o mare parte din grasime, facand curatarea textilelor mult mai usoara. In plus, petele dificile nu vor mai deveni o problema.

Nu ai creta la indemana? Amidonul de porumb sau pudra de talc pot fi o solutie rapida, insa nu la fel de eficienta. Presara o cantitate suficienta pe pata, astfel incat sa o acopera complet si lasa pudra sa afctioneze timp de 10 minute, pentru a absorbi grasimea. Tot ce mai trebuie sa faci apoi este sa scuturi pudra si sa cureti textilele in mod normal.

3. Nu te grabi cand dai cu aspiratorul

Ai tendinta de a te grabi cand dai cu aspiratorul? Este o greseala pe care multi amatori o fac. Acest lucru duce la pastarea curateniei pentru mai putin timp, iar polele si covoarele nu vor fi suficient de curate. Pentru a curata podelele si covoarele in profunzime. Cand dai cu aspiratorul insista mai mult in zonele in care ai covoare sau mochete si in jurul acestora, dar si in colturile camerei. Pentru colturi este indicat sa folosesti o perie speciala, care sa traga cu usurinta tot praful.

4. Foloseste amidonul de porumb pentru curatarea geamurilor

Amesteca o lingura de amidon de porum cu 200 de ml de otet alb si 200 ml de apa. Este o solutie simpla pentru curatarea ferestrelor, care nu contine chimicale. In plus, otetul are proprietati dezinfectante si lasa geamurile stralucitoare. In plus, solutia mai poate fi folosita pe diverse suprafete pentru eliminare mirosurilor neplacute sau a petelor de gradime.

5. Otet alb este eficient in lupta impotriva calcarului

Depunerile de calcar (sau “petele de apa”) pe care le vezi pe suprafetele diverselor obiecte, dar in special pe suprafata chiuvetelor sa a sticlei de la cabina de dus, sunt neplacute vederii si greu de indepartat. Pentru a scapa cu usurinta de acestea trebuie sa inmoi un prosop din microfibra in otet alb si sa il asezi pe suprafetele afectate. Lasa-l sa actioneze timp de 15 minute apoi curata totul cu ajutorul unei carpe curate, ude. Acidul din otet actioneaza asupra petelor de calcar si face indepartarea acestora foarte usoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare