Cum sa...

#rasfat #spa #relaxare #stres

5 moduri in care te poti rasfata la tine acasa pentru a reduce stresul si anxietatea

In Martie ne-am obisnuit sa fim rasfatate de cei dragi. Si nu e nimic rau in asta! Dar e bine sa stim ca, oricand de-a lungul anului, ne putem rasfata singure, fiindca starea de bine si zambetul pe buze ne fac (si mai) frumoase.

 

"N-am timp! E prea scump! Nu acum!" – daca te-ai surprins des spunand asta, atunci e obligatoriu sa citesti urmatoarele randuri. Pentru ca, daca raspunzi provocarii pe care ti-o lansam acum - "Cum sa ma rasfat zilnic" -,  o sa fii cu adevarat fericita. Tot ce trebuie sa faci e sa-ti acorzi cateva minute. In fiecare zi, da?

Conform unui studiu al Asociatiei Psihologilor Americani, femeile tind sa raporteze niveluri de stres mult mai mari decat barbatii. O dovada in plus ca meritam cateva minute cu noi insine, timp in care creierul sa perceapa semnalele pozitive. Si exista o multitudine de feluri in care putem face asta. Iata cateva dintre cele mai simple, pe care le poti integra usor in rutina ta:

1. Cafeaua sau ceaiul pe ritmuri relaxante

Cafeaua de dimineata este o placuta rutina pentru multi dintre noi. Doar ca o bem in timp ce ne imbracam sau pregatim micul dejun, evident in graba. Hai sa incercam ca, macar o zi pe saptamana, atunci cand ne bem cafeaua sa nu mai facem nimic altceva, sa ascultam cateva melodii relaxante care sa ne aduca aminte de plaja sau de vacanta si timp de 10-15 minute sa o bem ascultand muzica menita sa ne relaxeze trupul si mintea. Ne vom incepe ziua pline de energie si optimism! Iar daca mai schitam timid si niste pasi de dans, ce sa mai, suntem minunate!

2. Mmm, dulcea ciocolata cu lapte

Toata lumea vorbeste despre caloriile din ciocolata si prea putini despre beneficiile ei. Consumul moderat de ciocolata este promovat de toti medicii nutritionisti. Substantele din ciocolata contin importanti nutrienti – vitamine, magneziu, cupru - care imbunatatesc circulatia si ne confera o piele stralucitoare. In plus, compusii din cacao sunt cunoscuti pentru cresterea productiei de endorfine, ceea ce ne da o stare de bine si calm. Ideal ar fi sa consumi ciocolata neagra, dar daca nu iti place – atunci un patratel de ciocolata cu lapte nu face rau nimanui. Chiar daca esti la (eterna) dieta.

3. Parfumul hainelor si tesaturilor din casa

Ce poate fi mai placut decat sa simti un parfum proaspat pe hainele sau tesaturile tale atunci cand te asezi in pat sau pe canapea? Poate nu te-ai gandit pana acum, insa chiar si balsamul de rufe poate fi un rasfat. Un cost atat de mic pentru o placere atat de mare! Balsamul Asevi Zen te va purta intr-o calatorie relaxanta si, pe langa parfum, vei avea si cele mai moi tesaturi, incat simpla atingere iti va produce o stare de bine. Din fericire, chiar si pentru doamnele cu pielea mai sensibila avem solutii, respectiv varianta delicata si testata hipoalergenic Asevi Talco Rosa, care asigura aceeasi mireasma suava de prospetime si senzatie placuta de catifelare.

4. Masajul uscat

Masajul este una dintre cele mai relaxante activitati pentru muschii incordati. Stim ca n-ai timp (sau buget) sa mergi zilnic la salon. Dar, fiindca traim in secolul 21, exista solutii si mai putin costisitoare care nu ne ocupa mult timp. Peria de masaj uscat! Ai auzit de ea? Gasesti in magazinele de specialitate perii de corp din peri naturali de mistret, fibre de cocos sau peri naturali tampico. Costul nu este deloc mare, iar masajul uscat reprezinta unul dintre cele mai placute tratamente pe care ti le poti face singura acasa. Plus ca are o multitudine de beneficii pentru tonusul pielii!

5. Improspatarea incaperilor

Uneori, chiar si cand este curat in casa / la birou, tot nu reusim sa ne relaxam. Mirosul conteaza enorm in starea noastra de bine. Este dovedit stiintific ca asociem mirosurile cu experiente din viata noastra, amintindu-ne de momentele in care ne-am simtit fericite. Poate ca nu avem timp sa iesim zilnic la plimbare in natura (/parc), dar vestea buna e ca putem aduce natura in casa noastra. Cum? Cu odorizantele de camera care asigura un parfum proaspat pe durata intregii zile. Si pentru ca tot astepti primavara, adu-o mai devreme in ambientul tau pulverizand usor din Asevi Primavera. Puuuffff... si starea de bine e cu tine!

Ce ti-am prezentat mai sus sunt doar cateva dintre rasfaturile cele mai simple pe care nu ai niciun motiv sa nu ti le acorzi. Nici nu iti inchipui ce schimbare mare pot aduce niste lucruri atat de mici! Mai vorbim dupa!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare