Cum sa...

#masina de spalat vasa #rafturi frigider #perii #curatare #jucarii #spalare #periute

5 lucruri pe care nu stiai ca le poti curata in masina de spalat vase

Masina de spalat vase este de departe una dintre cele mai bune inventii din toate timpurile. Masina de vase este de un real ajutor pentru toate obiectele pe care le folosesti zi de zi in bucatarie, dar poate face mai mult de atat. In masina de vase mai poti spala si alte obiecte pe care le ai in casa. Iata cateva lucruri pe care nu stiai ca le poti curata in masina de spalat vase.

Jucariile de plastic

Jucariile celor mici se murdaresc tot timpul. In cazul in care nu ai incercat pana acum, afla ca le poti dezinfecta si spala in masina de spalat vase. Poti sa speli in masina de vase, aproape orice fel de jucarie de plastic, de la cele pentru baie, la jucariile zornaitoare sau cuburile din plastic pentru constructii. Specialistii recomanda spalarea jucariilor cel putin o data pe luna, mai ales daca acestea au cazut pe jos, afara sau in casa, s-au atins de mancare, le-au folosit alti copii sau chiar un copil bolnavior.

Inainte sa pui jucariile in masina de spalat vase, verifica eticheta pentru a te asigura ca pot fi spalate astfel. Pune jucariile pe raftul de sus al masinii si foloseste detergent obisnuit pentru masina de spalat vase.

Perii de par si piepteni

Pe periile si pieptenii de par se acumuleaza grasimi si produse cosmetice, insa poti curata aceste ustensile rapid daca le pui la un ciclu de spalare in masina de spalat vase. Inainte sa le pui la spalat, ai grija sa indepartezi firele de par de pe acestea, pentru a nu infunda scurgerea de la masina de spalat. Nu spala in masina de vase periile si pieptenii din lemn sau din par de mistret.

Rafturile din frigider

De multe ori, rafturile din frigider nu se curata atat de usor si este nevoie sa insisti pentru a curata murdaria de pe acestea. Poti sa scapi rapid de aceasta operatiune complicata, daca pui rafturile la spalat in masina de vase. Cele mai multe dintre rafturile din frigider se pot spala la masina, dar citeste in manualul frigiderului, daca este permis sa le speli in acest fel. Pentru a evita craparea sticlei, lasa raftul sa se incalzeasca la temperatura camerei, apoi pune-l in masina pe raftul de sus.

Florile de plastic

In cazul in care ai prin casa flori de plastic, probabil ai observat cu cata rapiditate se depune praful peste ele, facandu-le sa nu mai fie la fel de aratoase. Pentru a curata florile din plastic de praf si murdarie, pune-le la spalat in masina de vase. O spalare rapida le va improspata imediat.

Suporturile pentru periutele de dinti si sapun

Pe multe obiecte din baie se depun usor murdaria si resturile de la produsele pe care le folosesti, cum ar fi sapun, pasta de dinti, sampon si altele. In cazul in care curatenia saptamanala din baie nu este suficienta, treci la urmatorul nivel! Spala la masina de vase suporturile pe care le folosesti, cum ar fi cele pentru periute, pasta de dinti sau sapun. Tine cont ca acestea sa fie din ceramica sau plastic tare si verifica inainte daca pot fi spalate in masina de vase.

Sursa foto: pixabay.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea