Cum sa...

#amoniac #dezinfectare #ustensile bucatarie #prosoape

4 moduri de a dezinfecta prosoapele de bucatarie

Unul dintre obiectele pe care le folosim cel mai mult in bucatarie nu este tigaia sau cuptorul cu microunde, ci sunt cârpele sau prosoapele. Acestea pot fi facute din bumbac, din fibra sintetica, microfibra sau din hartie absorbanta.

Spalarea acestora in mod eficient poate fi dificila, deoarece de multe ori acestea mentin un miros foarte urat.

Cele mai bune metode pentru a curata prosoapele de bucatarie

Mucegaiul, umiditatea, germenii, bacteriile si microbii vor disparea daca vei urma aceste sfaturi.

1. Amoniac

Amoniacul poate fi de mare ajutor pentru multe activitati gospodaresti. In acest caz, aseaza toate prosoapele de bucatarie intr-un lighean cu cateva lingurite de amoniac, lasa-le acolo cateva ore sa se inmoaie pentru a iesi murdaria din ele.

Apoi, scoate prosoapele si pune-le in masina de spalat. Nu le amesteca cu alte haine. Nu folosi balsam.

2. Masina de spalat vase

Cei mai multi aleg sa spele prosoapele in masina de spalat rufe, o modalitate buna de a curata carpele este masina de spalat vase, datorita temperaturii ridicate. Astfel, vor fi curatate si dezinfectate total.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este modul de a le aranja in masina de spalat. Trebuie gasita o modalitate astfel incat sa nu se prinda in spirale sau in lamele care arunca apa.

3. Apa clocotita

Apa clocotita este foarte eficienta pentru a indeparta murdaria si mai ales grasimea adunata in carpe. Este una dintre cele mai utilizate tehnici.

Pentru a face acest lucru, incalzeste apa si toarn-o intr-un vas care suporta temperaturi ridicate. Pune acolo prosoapele cu putin detergent si cu inalbitor si lasa-le sa se inmoaie cateva ore, pana cand apa se raceste. La final, clateste-le si pune-le la uscat

4. Otet

Otetul este foarte recomandat pentru a elimina mirosurile urate si, de asemenea, actioneaza ca un dezinfectant natural.

Desi otetul poate fi foarte agresiv in uciderea bacteriilor, acesta nu va strica tesaturile.
Astfel, poti pregati un recipint cu apa calda. Pune carpele impreuna cu o cantitate importamta de otet si lasa-le cateva ore.

La final, clateste-le și lasa-le la uscat.

Sfaturi practice pentru utilizarea prosoapelor de bucatarie


Nu folosi aceeasi carpa pentru orice. Ideal este sa ai carpe diferite pentru alimente si zonele bucatariei: una pentru peste, alta pentru carne, alta pentru curatarea suprafetelor si alta pentru uscarea mainilor, de exemplu.

Dupa ce cureti suprafetele, clateste carpele cu apa.

Trebuie sa te asiguri ca atunci cand speli prosoapele, apa utilizata trebuie sa aiba peste 60 de grade pentru ca aceasta curatare sa fie eficienta.

Profita de lumina soarelui. Soarele te poate ajuta sa indepartezi cele mai dure si mai incapatanate pete. Petele de fructe sau legume vor disparea ca prin magie.

Diferenta dintre curatare si dezinfectare


Curatarea necesita utilizarea de detergent si apa pentru a indeparta murdaria si unii germeni, dar de fapt prosoapele se curata doar la suprafata.

Pentru dezinfectare sunt necesare solutii mai puternice, care elimina aproape toti microbii, bacteriile si germenii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare