Cum sa...

#curatare obiecte alama #obiecte din alama #trucuri curatenie #sfaturi curatenie #curatenie casa

3 trucuri simple si eficiente pentru curatarea obiectelor din alama

Decoratiunile interioare construite din alama isi pierd cu timpul stralucirea si pot oxida. In cazul alamei, multe dintre produsele de curatenie obisnuite nu fac fata. Exista inca cateva solutii simple la care poti apela pentru a curata obiectele de alama.

Avantajul acestora este ca nu vei cheltui multi bani pe produsele de curatenie din comert si in plus, nu sunt toxice pentru mediul inconjurator.

Pasta din faina si sare

Prepara o pasta din cantitati egale de faina si sare si adauga apa pana obtii consistenta unei paste de dinti. Aplica pasta cu ajutorul unui burete pe obiectele din alama si maseaza bine, apoi clateste cu apa sin abundenta.

Ketchup picant

Desi pare ciudat, ketchupul picant sau alte sosuri care contin ardei iute sunt benefice in curatarea obiectelor de alama. Aplica sosul pe burete si freaca bine locul patat apoi clateste cu apa calda. Repeta procedeul daca este necesat.

Coca-Cola

Sucul indragit de toata lumea este un bun antixidant al alamei. Obiectele mici din alama pot fi scufundate in Coca-Cola timp de cateva minute, apoi se vor freca cu un burete abraziv. Obiectele mai pot fi in schimb acoperite cu o carpa sau un prosop imbibate in Coca-Cola.

Sursa foto: modpoddesign.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea