Cum sa...

# ordine toamna #casa ordonata #toamna #curatenie

13 lucruri de care sa scapi la inceput de toamna

De la o multime de piese vestimentare pentru vara pe care nu le-ai purtat vreodata, pana la creme pentru plaja sau instrumente pentru gratar, sunt multe lucruri pe care ar fi bine sa le arunci sau sa le depozitezi in locuri potrivite, pentru a elibera spatiul si a-ti organiza casa pentru toamna.

1. Maruntisurile adunate peste vara

Doneaza sau arunca tot felul de maruntisuri care s-au adunat prin casa pe perioada verii, pentru a scapa de dezordine, dar si de alte obiecte care nu fac altceva decat sa aduna praf si murdarie.

2. Suvenirurile de sezon

Pastreaza acele amintiri de care nu te poti lipsi si arunca tot ce ti-a ramas prin genti si bagaje de prin vacanta, cum ar fi tot bilete, magneti sparti, carti postale si altele.

3. Aparatele si lumarile impotriva tantarilor si insectelor

Odata cu venirea toamnei si a temperaturilor mai scazute, dispar si tantarii. Pune la pastrare pentru anul viitor, aparatele pe care le-ai folosit ca sa te aperi de ei peste vara.

4. Fa curatenie in masina

Sezonul excursiilor s-a incheiat, este momentul sa faci curatenie in masina. Pentru ca ai calatorit mult peste vara, sigur in masina vei gasi acum cutii, ambalaje, sticle, pungi, servetele si alte lucruri care trebuie sa ajunga la cosul de gunoi.

5. Inapoiaza ce ai imprumutat

Poate peste vara ai imprumutat de la cunoscuti diverse obiecte, cum ar fi mobilier pentru gradina, cortul cu care ai fost in drumetii sau echipament de inot. Acum este momentul sa returnezi tot cei ai imprumutat.

6. Decoratiunile de vara

Pune in cutii toate decoratiunile si accesoriile cu care ai decorat casa si gradina peste vara. Depoziteaza-le in cutii pentru sezonul urmator.

7. Rechizitele scolare

Chiar daca nu incepi scoala, aceasta este momentul in care poti sa faci ordine printre toate rechizitele si obiectele de birou pe care le ai. Arunca ceea ce este inutil si doneaza lucrurile pe care altii le-ar putea folosi.

8. Sosurile folosite peste vara

Odata cu instalarea toamnei, se inchide sezonul picnicurilor si gratarelor in gradina. Acum este momentul, sa faci si ordine in frigider si sa arunci sosurile si condimentele pe care le-ai folosit toata vara la salate si gratar.

9. Fa ordine in sertare si dulapuri

Scoate din sertare si dulapuri toate ustensilele si recipientele pe care le-ai folosit peste vara si care acum nu iti mai sunt utile. Vei castiga mult spatiu pentru a depozita ceea ce iti este util acum.

10. Costumul si accesoriile de plaja

Fa ordine in sertarul cu costume de plaja si accesorii pentru vara si arunca tot ce nu mai poate fi purtat anul viitor.

11. Paharele si recipientele pentru bauturi racoritoare

Elibereaza bucataria de toate sticlele, recipientele, paharele si alte instrumente folosite toata vara pentru a prepara cocktailuri si alte bauturi racoritoare. Pana vara viitoare nu vei mai avea nevoie de asa ceva!

12. Crema cu protectie solara

Cele mai multe produse cosmetice folosite expira pana la vara viitoare. Verifica eticheta inainte de a te decide ce pastrezi si ce arunci.

13. Ustensilele pentru gratar

Si printre ustensilele pentru gratar este momentul potrivit sa faci ordine. Incepe prin a arunca tavile si instrumentele pe care nu le-ai folosit niciodata, desi le ai de multi ani. Apoi, strange toate celelalte obiecte pe care le folosesti pentru gratar si depoziteaza-le pentru sezonul viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea