Cum sa...

#diy #sfaturi curatenie #spalare prosoape #prosoape pufoase #trucuri spalare prosoape

Vrei sa ai cele mai pufoase prosoape? Iata cateva trucuri rapide si de efect

Cu timpul, prosoapele isi pierd din elasticitate si, oricat balsam ai folosi, nu reusesti in niciun fel sa le faci mai pufoase? Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa ai din nou prosoape moi si sa scapi de rigiditatea lor ce ofera senzatia de mancarime dupa folosire:

1. Nu supraaglomera masina de spalat

Prosoapele trebuie spalate separat de celelalte haine si sa aiba ciclul lor propriu de curatare pentru a-si mentine elasticitatea. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont insa atunci cand speli prosoapele este acela de a nu umple masina de spalat pana la refuz cu haine murdare.

Daca vrei ca prosoapele tale sa ramana pufoase, trebuie sa le speli doar pe ele si acestea sa ocupe doar jumatate sau trei sferturi din cuva masinii.

2. Uscarea lenta

De multe ori, avem tendinta de a usca prosoapele direct pe calorifer. Acest obicei nu face decat sa deterioreze tesaturile si sa le faca mai rigide. Pentru a evita acest lucru, cel mai indicat este sa usuci prosoapele lent, natural. De asemenea, este foarte important sa le lasi sa se usuce complet, deoarece, chiar daca sunt putin umede, acestea vor capata un miros neplacut, iar daca le pui direct in dulap acestea pot chiar mucegai.

3. Atentie la cantitatea de balsam de rufe

De multe ori, folosim necorespunzator balsamul de rufe, in special in ceea ce priveste cantitatile. De multe ori, utilizam o cantitate mai mare de balsam in ideea de a face cat mai moi si parfumate hainele. In cazul prosoapelor, acest lucru chiar nu functioneaza. Pentru a avea prosoape moi si pufoase, trebuie sa folosesti o cantitate mica balsam. Incearca sa reduci la jumatate cantitatea pe care o utilizai pana acum si vei vedea ca vei obtine rezultate surprinzatoare.

Poti chiar renunta de tot la balsamul de rufe. In locul acestuia poti folosi o jumatate de cana de otet la un ciclu de spalare. Acesta va inmuia rapid prosoapele, fara niciun efect secundar.

Atentie insa! Atunci cand folosesti otet pentru clatirea prosoapelor, nu le lasa prea mult timp in masina de spalat, deoarece pot capata rapid un miros urat.

Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea