Cum sa...

#casa sanatoasa #trucuri casa #casa

Vei avea o casa mai sanatoasa cu aceste 7 trucuri

Modul in care intretii curatenia in casa te poate scapa de multe neplaceri legate de starea ta de sanatate. Insa, nu doar aspiratorul si carpa de praf sunt singurii aliati pe care ii ai la indemana. Iata 7 trucuri utile care te pot feri de diverse alergii si de afectiuni astmatice.

1. Purificator de aer

Chiar daca aerisesti zi de zi camerele din casa, riscul ca o incapere sa degaje aer imbacsit este mare. Un aparat de purificat aerul ar fi o investitie buna in acest sens, dar, in acelasi timp, trebuie sa te dovedesti inspirata siĀ  in a alege camera cea mai potrivita in care sa montezi dispozitivul. Dormitorul pare cea mai buna optiune in acest caz, in contextul in care petreci cel putin opt ore din zi in aceasta incapere.

2. Indeparteaza vechiturile

Oricat de atasata ai fi de un covor vechi sau de o patura care iti trezeste amintiri dragi, lucrurile invechite trebuie sa dispara din peisaj. Praful si diversi alti agenti alergeni isi gasesc culcus tocmai in aceste vechituri de care nu iti vine sa te desparti. Poate ca ar fi cazul sa te gandesti mai mult la sanatatea ta si a celor dragi!

3. Curata filtrele aparatului de aer conditionat

Poate pana acum nu ti-ai batut capul cu principiile care stau la baza functionarii unui aparat de aer conditionat, dar acest lucru ar putea sa iti creeze grave probleme de sanatate in viitor. Orice aparat de acest tip are nevoie de curatari periodice ale filtrelor pentru a nu-ti arunca in interiorul casei acarieni si fungi responsabili de aparitia unor afectiuni respiratorii. Verifica pe internet care este procedura de curatare a filtrelor, iar daca aceasta sarcina ti se pare prea dificila apeleaza la un expert care sa rezolve problema.

4. Huse hipoalergenice

Atentie si la ce invelitori de protectie folosesti pentru saltellee, paturile si pernele din casa. Nu cumpara produse la voia intamplarii sau manata doar de diverse impulsuri de moment. Pe piata exista un sortiment generos de huse hipoalergenice care te pot apara de acarieni si care vor proteja extrem de bine atat starea de sanatate a membrilor familiei, cat si obiectele invelite cu ele.

5. Inconoara-te de plante purificatoare

Daca in privinta dormitorului ai rezolvat deja problema instaland un aparat de purificare a aerului, celelalte camere din locuinta ta au si ele nevoie de un strop de atentie. Nu trebuie sa faci investitii prea mari! Este de ajuns sa plasezi in holul casei si in living cate o planta cu rol purificator al aerului si vei beneficia mereu de senzatia de prospetime pe care o degaja casa ta.

6. Cumpara produse de igienizare ecologice

Chiar daca multe solutii de curatare a pardoselilor, faiantei, lambriurilor si a mobile se lauda cu performante greu de egalat, substantele chimice continute de acestea ar putea sa nu fie intotdeauna usor de acceptat de catre organismul uman.

Orienteaza-te spre produse verzi, care folosesc din belsug extracte de plante in locul substantelor chimice. Astfel, corpul tau va fi mai putin supus unor influente negative date de compusii chimici din solutiile de igienizare a locuintei.

7. Verifica-ti aspiratorul

Daca ai ramas in casa cu acelasi aspirator primit cadou la o aniversare de acum un deceniu, nu ar strica sa te gandesti serios la inlocuirea lui. Intre timp, tehnologia a evoluat, iar un aparat performant ar putea sa te ajute mult mai mult in intretinerea curateniei in casa.

In plus, un aspirator vechi poate degaja chiar el diverse particule care te pot imbolnavi fara sa iti dai deama.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului