Cum sa...

#sfaturi curatenie #curatare casa #curatenie casa #sfaturi practice casa #sfaturi practice #sfaturi curatenie casa

7 obiceiuri saptamanale pentru o casa mai sanatoasa!

Casa este locul in care te simti cel mai bine, iti incarci bateriile si petreci clipe frumoase alaturi de cei dragi, dar si un spatiu in care microbii te pot imbolnavi. Multe suprafete din locuinta ta sunt puncte principale de inmultire a microorganismelor periculoase, daca nu iti asumi cateva obiceiuri saptamanale pentru o casa sanatoasa!

Buretele de bucatarie, asternuturile, telecomanda televizorului, frigiderul si chiar banalele clante sunt toate medii de raspandire a agentilor patogeni din aer, mancare, apa sau impuritatile aduse de afara. Insa potentialul lor de contaminare nu trebuie sa induca obsesia curateniei si a dezinfectarii, doar sa te motiveze ca, in fiecare zi, sa faci un lucru benefic pentru sanatatea ta acasa.

Luni: curata frigiderul

Propune-ti ca in fiecare zi de luni, sa faci un "audit" rapid al mezelurilor vechi, lactatelor expirate si altor alimente perisabile. Toate produsele tinute in frigider mai mult de patru zile trebuie sa fie aruncate!

Marti: dezinfecteaza buretii de vase

In lista celor mai contaminate obiecte casnice se afla si buretii de vase, chiar pe locuri fruntase! Dezinfecteaza-i in fiecare zi de marti in masina de spalat vase sau introducandu-i 5 minute la cuptorul cu microunde.

Miercuri: igienizeaza periuta

Fierbe putina apa si scufunda capul periutei de dinti in lichidul fierbinte, pentru a indeparta toti sporii neigienici care plutesc in aerul din baie.

Joi: curata manerele

Clantele si manerele corpurilor de mobilier sunt atinse zilnic de nenumarate ori, asadar pot fi purtatoare de microbi periculosi. Fa un obicei ca in zilele de joi sa dezinfectezi aceste suprafete cu o solutie speciala sau cu servetele antibacteriene.

Vineri: sterge praful

Sterge de praf toate suprafetele din casa, pentru a tine reactiile alergice la distanta!

Sambata: spala asternuturile de pat

Lenjeria de pat si fetele de perna atrag acarienii si agentii patogeni, asadar trebuie sa le speli cel putin o data pe saptamana. Rezerva-ti ziua de sambata pentru spalatul asternuturilor in apa calda si te vei bucura toata saptamana de un mediu curat in care sa dormi.

Duminica: lasa lumina sa intre in casa

Trage draperiile si deschide larg geamurile, pentru a permite luminii naturale sa patrunda in casa toata ziua. Acest obicei iti va imbunatati starea de spirit si va tine starile depresive la distanta!

Sursa foto: healthnwellnessblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea