Cum sa...

#mutare in alt oras #mutare

Tot ce trebuie sa stii inainte de a te muta in alt oras

Mutarea in alt oras poate fi un eveniment extrem de stresant. Iti piere tot cheful imediat cum te gandesti la toate pregatirile si cheltuielile si parca incepi sa te indoiesti cu privire la decizia ta. Afla ca nu e chiar atat de greu pe cat iti imaginezi. Intregul proces poate fi simplificat considerabil daca urmezi cativa pasi.

Lucreaza cu o companie profesionista

Sigur, nu iti recomandam sa incarci tot ce detii in masina unui prieten si sa sperati ca o sa ajungeti cu bine. Iti poti lua cateva ore libere in fiecare zi in care sa faci o mica cercetare si sa gasesti compania potrivita de transport mobila. Cand lucrezi cu profesionisti, vei fi sigur ca bunurile tale ajung la destinatie in siguranta. Iar multe firme nici macar nu ofera servicii foarte scumpe.

Viziteaza orasul si cartierul in care te muti

Inainte de a-ti face bagajele si de a te muta, ar fi de preferat sa iti iei cateva zile libere pentru a vizita orasul si, mai ales, cartierul in care vei locui. Vorbeste cu oamenii si asigura-te ca viitorii tai vecini sunt in regula. Fa-ti o harta mentala a obiectivelor importante din apropiere cum ar fi magazinele, farmaciile si punctele de plata ale utilitatilor.

Asigura-te ca ai un job in oras

In mod ideal, ar trebui sa ai deja o oferta de job in orasul in care te muti. Asta te va scuti de drumuri dus-intors de la interviuri intr-un oras pe care nu-l cunosti atat de bine. In plus, vei avea o oarecare siguranta financiara care iti va mai lua din griji si stres.

Urmareste toate cheltuielile de mutare

Inainte de a te muta, fa-ti o lista cu toate posibilele cheltuieli. Cutiile si recipientele de depozitare sau serviciile firmei sunt doar cateva. Ai grija sa urmaresti acest buget in mod constant, pentru a te asigura ca nu apar cheltuieli ascunse.

Social media te salveaza

Grupurile de Facebook ale unui oras sunt din ce in ce mai comune. Nu-ti fie teama sa intri intr-un astfel de grup si sa ceri pareri, sfaturi si, de ce nu, sa cunosti cat mai multi oameni. In acest fel nu te vei simti ca un strain odata ce te muti, ci pur si simplu ca un nou membru al unei comunitati unite.

Impacheteaza si eticheteaza totul

Acest pas este deosebit de important daca nu vrei sa ai batai de cap cand despachetezi. Daca ai nevoie de un mic ajutor in plus, iti recomandam sa fotografiezi vechea locuinta si modul in care erau aranjate piesele de mobilier pentru ca atunci cand te instalezi in noua casa nimic sa nu fie diferit si sa stii exact locul fiecarui obiect.

Ofera-ti timp sa te adaptezi

Odata ajuns in noua comunitate, te vei simti ca un strain. Nu te teme, asta nu va dura mult. Nu te grabi si nu te stresa prea tare. Oamenii sunt animale sociale si se mandresc cu abilitatea de a se adapta in orice loc si in orice imprejurare. Plimba-te prin cartier, viziteaza obiectivele turistice de acolo si interactioneaza cu vecinii. In cateva saptamani, te vei fi integrat perfect si te vei simti acasa.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea