Cum sa...

#netezirea peretuilor #slefuire pereti #slefuire umeda #slefuire umeda pereti

Slefuirea umeda, cea mai buna solutie de netezire a peretilor

Conceptul de slefuire umeda este unul destul de nou. Aceasta tehnica are rolul de elimina orice zgarietura de pe suprafata unui perete. Slefuirea umeda este o alternativa mult mai buna la cea traditionala, cu smirghel, atunci cand vine vorba despre reparatiile de uz casnic sau remodelare. Aceasta metoda este mult mai eficienta in conditiile in care vei evita sa imprastii praful uscat in toata casa, dar si in mediul inconjurator.

Slefuirea umeda se poate folosi chiar si pentru mobilierul din lemn. Acesta te va ajuta sa scapi de numeroasele pauze pe care trebuie sa le iei in cazul smirghelului care mereu se blocheaza pe suprafata. Slefuirea umeda te ajuta insa sa netezesti rapid orice tip de suprafata si nici nu lasa deseuri in urma.

Pentru a slefui o piesa de mobilier ai nevoie de apa, detergent si nisip umed. Cu ajutorul unui cauciuc imbibat in aceasta compozitie, poti slefui rapid orice suprafata din lemn. La final, pentru a da stralucire mobilei slefuite poti folosi ceara pentru automobile.

Alegerea buretelelui pentru slefuirea umeda

Buretele este unul dintre cele mai importante elemente pentru slefuirea umeda. Acestea sunt in general mai mari decat cele de bucatarie si mult mai usoare. Ele pot uda atat gipsul, cat si cartonul in acelasi timp. In general este recomandat insa sa investesti intr-un burete care se ingusteaza la colturi, pentru o mai usoara utilizare.

Curatarea buretelui

Buretele pentru slefuirea umeda se va umple rapid cu praf sau alte sedimente, asadar va fi nevoie sa il cureti de mai multe ori. Asigura-te ca ai la indemana o galeata cu apa pentru a-l curata ori cate ori este nevoie si stoarce-l bine.

Apa in slefuirea umeda

Apa nu este intotdeauna o solutie buna la toate. De exemplu, daca utilizezi prea multa apa pentru slefuirea umeda, aceasta va mari perioada de uscare a peretilor, iar acest lucru ar duce si la o durata mai mare a proiectului. De asemenea, folosirea unui burete imbibat prea mult in apa ar putea duce la intinderea murdariei pe suprafata peretelui.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea