Cum sa...

#vizionare apartament #vizionare

Sfaturi practice: Ce sa verifici la vizionarea unui apartament

Atunci cand vrei sa iti inchiriezi o locuinta in capitala, e indicat sa cauti o oferta buna pe un site cu apartamente ieftine in Bucuresti si sa te inarmezi cu rabdare pentru momentul in care vei ajunge sa le vizionezi. Dupa ce ai gasit anunturile imobiliare care se apropie cat mai mult de idealul tau, poti incepe sa faci programari pentru a le vedea si pentru a cunoaste mai bine proprietarii acestora, ca sa stii daca vreunul din acele apartamente se potriveste cu standardele tale. Iata la ce ar trebui sa fii atent atunci cand mergi sa vizionezi o locuinta pe care ai putea-o numi cat mai curand ACASa.

Incuietorile

Siguranta ta este cea mai importanta, asa ca primul lucru pe care ar trebui sa il verifici este daca yala de la intrare este inca functionala, daca se inchide cum trebuie si daca este rezistenta. Cu siguranta nu vrei sa ai musafiri nepoftiti in casa, asa ca fii atent la acest detaliu inca de la prima vizita in apartament. Desigur, si aspectul usii conteaza foarte mult, la fel si materialul din care este fabricata.

Peretii si tavanul

Igrasia sau mucegaiul nu ar trebui sa faca parte din viata ta, asa ca urmatorul detaliu la care ar trebui sa fii atent este starea peretilor si a tavanului. Daca observi pete de alta culoare decat cea a varului, mai mult ca sigur locuinta nu este izolata corespunzator, deci s-ar putea sa te confrunti cu un miros greu si un aspect inestetic cat de curand din cauza mucegaiului. intreaba proprietarul daca e dispus sa curete peretii si sa ii varuiasca inainte sa te muti.

Presiunea apei

Confortul unui dus facut cu o presiune a apei echilibrata poate insemna foarte mult, mai ales dupa o zi grea pe care ai avut-o la birou. Asadar, e foarte important ca apa sa ajunga la etajul la care e pozitionat apartamentul pe care urmeaza sa il inchiriezi. Deschide toate robinetele si vezi daca presiunea este cea corecta.

Ferestrele

Un alt aspect important al unui apartament il reprezinta ferestrele si modul in care acestea se deschid si se inchid. E posibil sa gasesti in anumite camere geamuri care nu se deschid deloc sau geamuri care nu se inchid pana la capat. Observa cum se realizeaza aceste mecanisme si vezi daca te avantajeaza.

Un aspect la fel de important este daca ferestrele sunt prevazute cu plase impotriva insectelor. E posibil sa iti dai seama de importanta acestora mai ales in sezonul cald.

Dulapurile

Observa cate spatii de depozitare ai la indemana. Daca apartamentul are prea putine dulapuri, e posibil sa fie in dezavantajul tau. Cu siguranta ai multe obiecte personale carora trebuie sa le gasesti locul, deci asigura-te ca ai suficiente sifoniere pentru ele.

Prizele

Tot in aceasta etapa trebuie sa verifici si daca ai suficiente prize in camere. Ar trebui sa existe macar una pentru fiecare incapere, din care sa poti conecta un prelungitor. De asemenea, e important ca acestea sa nu atarne din perete, sa nu aiba fire iesite sau sa fie crapate, ca sa nu te expui riscului de a te curenta.

Presiunea la gaz

Indiferent daca gatesti acasa sau obisnuiesti sa mananci in oras, vei avea nevoie de un aragaz bun. Asadar, presiunea gazului trebuie sa fie una normala si sa nu iti dai seama prea tarziu ca nu poti pregati nici macar un ceai.

Nu in ultimul rand, trebuie sa fii atent la zgomotul de afara si de la vecini atunci cand vizionezi un apartament. Ar fi ideal sa poti vizita locuinta atat pe timpul zilei, cat si seara, ca sa cunosti cu adevarat nivelul zgomotului cu care vei fi nevoit sa te confrunti daca te vei muta acolo.

Sursa foto: shutterstock.com via dwf.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului