Desi te scot din minti sunetele scoase de scaunul tau aplecat intr-o rana, cele ale parchetului scartaitor din sufragerie si abia mai vezi in camera de cat praf s-a adunat pe geamuri, rezolvarea acestor probleme a fost amanata mereu pe alta data. Este timpul sa pui casa la punct, inainte ca gaura din perete, fereastra ta murdara sau scaunul subred sa intre in "ghidul turistic" al prietenilor care iti trec pragul.

1. Parchet scartaitor

Sunetul scos de o podea montata incorect poate fi innebunitor, mai ales in miez de noapte. In cazul in care camera este acoperita cu parchet laminat, nu ai altceva de facut decat sa identifici zona sensibila, sa desfaci parchetul si sa asezi un strat de folie protectoare sub el. La parchetul clasic, una dintre variante este fixarea acestuia cat mai bine si acoperirea rosturilor ramase cu bucati de mocheta sau fasii inguste de lemn.

2. Scaunul capcana

Nu exista locuinta in care sa nu fie un scaun buclucas. Si, ca in legile lui Murphy, taman acesta este cel mai la indemana pentru oaspeti. Verifica modul in care este asamblat scaunul rau. In cazul in care este fixat cu suruburi ingropate in lemn, stabilizarea lui nu iti cere decat o surubelnita sau o cheie potrivita pentru a strange suruburile. La scaunele incleiate va trebui sa indepartezi cu grija bucata slabita, sa o cureti de cleiul uscat si sa aplici un nou strat de clei sau aracet pentru a lipi scaunul asa cum trebuie.

3. Acoperirea gaurilor din pereti

Incercarea vreunuia dintre membrii familiei de a fixa un tablou in perete este posibil sa fi lasat o ditamai gaura in peretele de rigips din casa. Pentru repararea peretelui va trebui sa trasezi un patrat in jurul gaurii si apoi sa crestezi rigipsul pe diagonala pentru a inlatura partea deteriorata. Finiseaza marginile gaurii cu acelasi cutter cu care ai crestat partea sparta din perete si apoi ia dimensiunile exacte ale decupajului facut.

Taie un patrat de aceleasi dimensiuni dintr-un rest de placa de rigips si cauta o stinghie de lemn pentru sustinere. Introdu stinghia pe spatele peretelui si fixeaz-o cu doua suruburi autofiletante. Acum ai pe ce sa fixezi bucata de umplutura. Adauga chit, intinde bine si finiseaza dupa uscarea lui cu o unealta din material abraziv fin. Operatiunea nu ar trebui sa iti ia mai mult de o ora.

Sursa foto: joburgwest.getitonline.co.za

  •   2014-05-08
  •  

Articol scris de

Marius Jianu

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Boala care

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.