Cum sa...

# ponturi casa curata #casa curata #casa

Ponturi pentru o casa mai curata

Intretinerea casei este o problema atunci cand trece prea mult timp fara sa faci ordine. in schimb, daca tii lucrurile din scurt, curatenia se poate transforma dintr-o corvoada intr-un moment al deconectarii. Daca muncesti si nu-ti permiti sa angajezi o menajera, nu-i nicio problema, trebuie sa fii doar organizata si sa termini ce ai inceput sa faci. Daca ai nevoie, poti imprumuta bani online rapid, iar treburile se pot rezolva fara batai de cap.

 

In primul rand, o casa ordonata trebuie, in primul rand, organizata. Decide unde sta fiecare lucru si pune-l mereu la locul lui. Acest lucru este valabil pentru toti membrii familiei, nu doar pentru tine. Daca iti vei invata toata familia sa tina ordine, vei fi scutita de mai mult de jumatate din treaba. Nu vei mai sta sa strangi lucruri dupa toata lumea iar tot ceea ce iti va ramane de facut este sa speli, sa calci si sa cureti. Tot la capitolul organizare intra si organizarea muncii. Fiecare membru al familiei va trebui sa aiba propria sarcina. Poate sotul va vrea sa se tolaneasca in fata televizorului dupa ce mananca, iar copiii s-o zbugheasca la joaca, insa nici unul nu se gandeste ca toate vor pica in carca ta. Asadar, daca fiecare isi duce vasele din care a mancat in bucatarie si varsa resturile la gunoi, apoi le depune in chiuveta, tu vei avea putin mai mult timp la dispozitie. La fel, daca fiecare isi duce rufele murdare in cosul de rufe, nu vei mai sta sa strangi sosete din toata casa.

Timpul va fi de partea ta daca, in loc sa faci curatenie o data pe saptamana, faci de doua sau de trei ori. Efortul depus va fi mult mai mic daca vei curata martea, joia si sambata, cate 15 – 20 de minute, in loc sa te inhami la o corvoada de cel putin patru ore sambata.

Automatizarea iti va scuti foarte mult din timpul de curatenie iar tu te vei relaxa. Daca nu iti mai ajunge timpul iar familia este numeroasa, ar fi timpul sa lasi masinile sa faca munca in locul tau. O masina de spalat automata este inceputul, insa nu e destul. Cand ii vine vremea, inlocuieste-o cu una mai silentioasa si care este dotata si cu uscator de rufe. Aspiratorul il poti inlocui oricand cu unul inteligent, automat, care se plimba singur prin casa, cartografiaza locurile in care gaseste de obicei mai multa murdarie, aspira si se intoarce singur la punctul de incarcare. O masina de spalat iti va scuti cel putin o jumatate de ora de stat usor aplecata deasupra chiuvetei. Sotul tau poate instala un sistem de aspersoare in gradina, pe care il poate automatiza cu un minicalculator Raspberry (nu e greu, internetul e plin de tutoriale).

Nu folosi produse de curatat ieftine daca vrei sa reduci efortul. Detergentii sau solutiile de spalat pe jos ieftine de obicei contin mai putina substanta activa sau au o substanta activa de calitate inferioara, iar tu vei fi nevoita sa stai aplecata si sa freci mai mult timp.

Solutii pentru o curatenie eficienta, simpla si care sa dureze sunt o multime, tot ce trebuie sa faci tu impreuna cu familia este sa va organizati si sa tineti lucrurile din scurt. Daca vrei sa vezi mai multe ponturi despre intretinerea casei, vezi siteul nostru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea