Cum sa...

#zugravire pereti #zugravire casa #zugravit casa #zugravit #amenajarea casei #renovare casa #sfaturi practice #culori vopsea

Planuiesti sa te apuci de renovare? Cum alegi culorile perfecte pentru vopseluri

Vrei sa renovezi o camera sau intreaga casa si sa dai un stop de culoare caminului tau? Atunci trebuie sa stii ca nu este suficient sa alegi o culoare preferata pentru vopsitul casei, ci si modalitatea de a le alege si aplica pe pereti.

Aplicarea vopselei

Daca urmeaza sa zugravesti chiar tu peretii, orice nuanta ai alege, nu uita sa aplici culoarea dupa ce ai curatat bine peretii si ai acoperit mobila cu un material. Inainte de a aplica primul strat de culoare, peretii vor trebui zugraviti in alb. Abia dupa ce peretii sunt perfect albi si uscati poti incepe sa aplici culoarea.

Nu uita sa deschizi ferestrele in timp ce zugravesti pentru a nu te intoxica cu mirosul vopselei.

Testeaza vopseaua

Daca nu ai cumparat o vopsea gata preparata cu colorant si ai preferat sa iti cumperi o vopsea alba in care sa adugi pigment de culoare, este indicat ca mai intai sa testezi vopseua. Zugraveste o bucata mica de perete, de preferat intr-un loc in care va exista apoi mobilier, si asteapta sa se usuce bine. In acest fel vei observa daca vrei o nuanta mai inchisa sau mai deschisa.

Nu uita ca vopseaua va arata altfel pe perete dupa ce se usuca. In functie de culoarea aleasa unele pot deveni mai inchise sau mai dechise.

Atmosfera diferita in fiecare incapere

Fiecare camera trebuie sa aiba propriul sau stil. De exemplu, pentru un somn linistit, dormitorul trebuie sa iti inspire intimitate - zugraveste-l, asadar, in alb sau albastru. Spre deosebire de culorile calde si neutre ce inspira de obicei o stare de liniste, nuantele puternice adauga dramatism.

Atentie la lumina

Lumina este un factor decisiv in momentul in care vrei sa schimbi culoarea unui perete. Tine cont de faptul ca lumina naturala iti arata culoarea adevarata. Indiferent ce nuanta de vopsea alegi, daca este aplicata pe toti peretii sau in dreptul ferestrei, aceasta va parea mult mai deschisa.

Gandeste-te la casa ta ca la un intreg

Probabil cel mai important sfat este sa iti pui intrebari in legatura cu armonia culorilor din tot apartamentul. Chiar daca apartamentul este mic, tranzitia dintr-o camera in alta trebuie sa fie lina, fara diferente contrastante.

Sursa foto: wordsnwood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea