Parul de animale este greu de curatat? Iata cele mai bune ponturi pentru curatenia casei

Cum sa...

#curatenie casa #animale #sfaturi curatenie #par de animale #curatare par animale

Parul de animale este greu de curatat? Iata cele mai bune ponturi pentru curatenia casei

Parul de animale este o adevarata pacoste in casa. Il gasesti pe canapea, pe covoare, pe parchet si uneori chiar si pe piesele de mobilier mai inalte. Ca iubitor de animale, probabil ca nu te deranjeaza sa gasesti peste tot par de caine sau de pisica, insa trebuie sa stii ca acesta nu este sanatos pentru organismul uman, daca este inhalat din greseala. In plus, nici nu se cade sa lasi smocuri de par raspandite prin locuinta. Niciodata nu stii cand iti poate suna soacra la usa, asa ca iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa scapi rapid de parul nedorit.
 

Incearca tehnica balonului

Mai tii minte cand, la orele de fizica de la scoala, profesorul te invata ce este electricitatea statica folosind un balon? Frecat usor de par, balonul tindea sa traga in exterior firele, adica producea ceea ce numim electrizare. Ei bine, acelasi principiu poate fi aplicat cu succes si in curatarea parului de animale din casa. Umfla un balon (sau mai multe) si freaca-l usor de tapiteria canapelei sau de covor. Vei observa ca firele de par se vor lipi de acesta, lasand in urma o suprafata curata.

Foloseste o manusa pentru periaj

Manusile pentru periaj, care au in palma un strat de peri de cauciuc, sunt ideale pentru indepartarea parului de animale din casa, insa doar de pe suprafetele textile. Pentru pardoseli este nevoie de un aspirator foarte bun.

Daca nu ai la indemana o manusa pentru periaj, cu siguranta ai una din cauciuc, pe care o folosesti la curatarea obiectelor sanitare. Umezeste-o usor si periaza cu grija parul de animale. Vei observa ca acesta se lipeste de manusa si dispare in mod miraculos din tesatura covorului.

Testeaza rola din silicon

In magazinele cu produse pentru casa poti gasi diferite modele de role din silicon pentru indepartarea scamelor, a pufului si a parului de animale. Aceste role au pe toata suprafata mici dinti de cauciuc in care parul de animale se fixeaza foarte bine. In plus, odata cu parul de animale sunt indepartate si scamele, puful, praful, firimiturile sau alte reziduuri, gratie statului adeziv cu care este prevazuta rola.

Tu ce metode folosesti pentru a scapa de parul de animale din casa?

Sursa foto: thriftyandchic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare