Cum sa...

#curatenie casa #oua paste #produse curatenie casa #sfaturi curatenie casa

Oul, un produs magic pentru casa: 4 intrebuintari la care nu te-ai gandit pana acum

Ouale se numara printre alimentele care nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din frigider, deoarece sunt o sursa ieftina de proteine pure. Insa dincolo de aportul nutritiv foarte consistent, ouale sunt bune la casa omului si datorita faptului ca pot curata diverse obiecte. Iata cateva intrebuintari ale oului la care nu te-ai gandit pana acum.

1. Curata ibricul si canile de cafea

Folosit zi de zi, ibricul in care prepari delicioasa cafea poate dobandi pete maronii care nu mai ies la simpla spalare cu apa calduta si detergent. Acelasi lucru este valabil si pentru cana sau termosul din care obisnuiesti sa-ti bei mereu cafeaua. Pentru indepartarea petelor de cafea de pe ibric ai nevoie doar de un galbenus de ou. Bate-l usor intr-un bol si aplica-l cu un burete pe toata suprafata murdara. Lasa-l sa actioneze 1 minut, apoi clateste vasul cu apa calduta.

In cazul in care ibricul are si depuneri de cafea, si depuneri de calcar, iti recomandam ca pe langa galbenus sa folosesti si coaja de ou bine maruntita. Coaja are un efect abraziv si va indeparta orice urma de calcar.

2. Scoate petele de pe lana

Lana este un material pretentios si trebuie spalata cu mare atentie daca vrei sa-si pastreze calitatile. Daca puloverul tau din lana are o pata, toarna un albus de ou peste ea (fara sa-l bati) si lasa-l sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste puloverul cu apa rece si spala-l ca de obicei. Pata va disparea negresit.

3. Reimprospateaza mobilierul din plastic

Scaunele de plastic din gradina sau de pe terasa au inceput sa aiba un aspect neplacut, din cauza expunerii indelungate la soare? Spala-le intai cu apa si detergent, pentru a indeparta praful de pe ele, apoi bate spuma 2-3 albusuri de ou. Cu o perie sau un burete, aplica spuma uniform pe piesele de mobilier si asteapta sa se usuce, apoi clateste totul cu apa calduta.

4. Curata linoleumul

Daca ai linoleum in casa, stii ca poate dobandi un aspect invechit din cauza murdariei care nu mai iese doar cu apa si detergent. Dupa ce speli linoleumul ca de obicei, umple galeata cu apa calduta si toarna in ea 1-2 galbenusuri batute bine. Amesteca solutia, ca sa se omogenizeze, si sterge linoleumul cu un mop. Pardoseala ta va fi curata si va avea un aspect lucios pentru mai mult timp.

Sursa foto:  pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului