Cum sa...

#cresterea copilului #camera copilului #organizare

Organizare in camera copilului, dupa principiile Montessori

Camera copilului nu trebuie sa arate ca un teren de lupta. Cateva principii sanatoase de organizare va vor ajuta sa pastrati ordinea fara ca micutul/micuta voastra sa simta ca este pus/a la treaba. Iata cateva solutii simple si la indemana, care de altfel sunt perfecte pentru cei ce vor sa isi creasca copiii in spiritul Montessori:

1. Haine la indemana 

Iata o varianta tare simpatica de a organiza totul. Chiar daca este bebelus, faptul ca vede de la varste fragede cum stau aranjate lucrurile sale il vor ajuta sa faca mai usor alegeri si sa stie unde este locul fiecarui lucru. 

2. Totul este accesibil

Lasa totul la indemana, oferind acces copilului nu doar la jucarii, ci si la haine. Principiile de organizare trebuie sa fie simple. Cateva cosuri sunt de mare ajutor si nici nu presupun prea multa migala, mai ales ca micutii sunt "faimosi" pentru lipsa lor de rabdare. 

3. Materiale naturale

Este foarte important pentru dezvoltarea copilului sa ii oferi posibilitatea sa testeze diverse materiale. Lemnul este unul dintre ele. Ofera-i posibilitatea de a se juca cu obiecte simple, pe care le poate ordona singur pe rafturi. 

4. Jucarii pe categorii 

solutii de organizare camera copilului

Iata o varianta simpla de organizare care nu ii va lua mult timp copilului, indiferent de varsta. Faptul ca vede si el unde se afla fiecare obiect il va ajuta sa aleaga ce activitate isi doreste sa faca si nu se va plictisi niciodata jucandu-se cu acelasi lucru. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea