1. Dimensiunea conteaza
Atunci cand vine vorba de o camara ordonata, dimensiunea obiectelor este foarte importanta. Asaza borcanele, sticlele si orice alte cutii de depozitare, pe rafturi diferite, dupa dimensiune.
Daca pui muraturi in borcane de diferite dimensiuni, asaza-le pe cele mari in spate si pe cele mai mici in fata.
Depoziteaza intotdeauna produsele cu continut umed (conserve, ulei, otet suc de rosii etc.) pe rafturi diferite fara de cele uscate (faina, malai etc.).
2. Obicte grele vs obiecte usoare
Daca in camara, pe langa clasicele conserve, dulceturi si muraturi, mai depozitezi si alte obiecte, cum sunt electrocasnicele pe care le folosesti ocazional, atuci trebuie sa acorzi atentie spatiului de care dispui. Asaza mai jos obiectele grele, precum electrocasnicele, pe care este indicat sa le pastrezi in cutiile in care au fost cumparate, pentru a le feri de praf si alte impuritati. Pe rafturile de sus, asaza cutiile de plastic, goale, pe care le folosesti mai rar si alte obicte de mici dimensiuni, care sunt usoare.
3. Adauga etichete
Eticheteaza intotdeauna sticlele si borcanele de conserve pe care le prepari in casa cu denumirea produsului si anul in care le-ai preparat. In acest fel vei sti cu siguranta de cand sunt si cand expira.
4. Foloseste cutii pentru depozitare
In camara depozitam adesea accesorii precum tocator, tel, polonic, etc. Acestea, de cele mai multe ori ne incurca ori de cate ori dorim sa ajungem la obiectele necesare. Pentru a le gasi mai usor, asaza-le in cutii de depozitare si scrie pe fiecare cutie ce contine.
Sursa foto: panoramio.com