Ce-ar mai fi sarbatorile de iarna fara luminite colorate si frumos sculptate, care iti infrumuseteaza casa cu aura lor fermecatoare? Daca aveai senzatia ca acest proces este unul lipsit de riscuri, statisticile straine te pot face sa te razgandesti!


In SUA, se inregistreaza anual circa 11.000 de raniri cauzate de montarea instalatiilor si decoratiunilor de Craciun pe fatada casei, printre care se numara fracturile osoase, arsurile si taieturile. Mai mult decat atat, sarbatorile de iarna pe continentul american sunt umbrite de circa 16 decese survenite in aceleasi conditii. Iata de ce cateva sfaturi utile despre cum te poti ocupa de aceasta sarcina in conditii de siguranta sunt binevenite!

1. Monteaza instalatiile in timpul zilei

Exista doua motive principale pentru care este bine sa montezi instalatiile in exteriorul casei pe timpul zilei: chiar poti sa vezi perfect ce faci si observi la timp micile zone alunecoase, care te pot predispune accidentelor.

 

2. Urmareste cu atentie avertizarile meteo

Cu siguranta, poti intui fara alte lamuriri de ce este periculos sa te prinda ploaia, ninsoarea sau viscolul pe acoperisul casei, cu o instalatie electrica in mana!

3. Alege tipul potrivit de instalatii

Nu toate instalatiile de Craciun au fost create in mod egal: unele sunt destinate uzului interior, unele sunt speciale pentru bradut si altele sunt menite sa fie utilizate in exterior. Asigura-te ca achizitionezi o instalatie speciala pentru fatada casei, altfel iti supui proprietatea unui risc suplimentar de incendiu.

4. Roaga pe cineva sa te ajute

Acum nu este nici pe departe momentul sa joci rolul persoanei independente. Roaga pe cineva sa te ajute in acest proces, mai ales pentru sustinerea scarii pe care cel mai probabil te vei urca. Asfaltul sau pavelele pot fi inselatoare in sezonului rece, adica mult mai alunecoase decat crezi.

5. Urmeaza regula celor maximum trei fire

Nu conecta niciodata mai mult de trei fire cap la cap (pericolul de incendiu creste semnificativ in acest caz). Daca vrei sa agati mai multe fire, incepe cu al patrulea de la sursa de alimentare.
 

  •   2013-12-05
  •  

Articol scris de

Adelina Dobin

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare