Fie ca v-ati gandit sa montati dumneavoastra parchetul, fie ca va fi montat de catre o echipa de experti, este bine sa stiti cum se desfasoara procesul pentru a va asigura ca rezultatul final va fi cel dorit. Asadar, in cele ce urmeaza va vom descrie principalele etape ale instalarii parchetului laminat.

Inainte de lucrare asigurati-va ca suprafata incaperii este dreapta. in cazul in care prezinta denivelari nivelati suprafata cu ajutorul unui material izolant. De asemenea, tot inainte de a incepe lucrarile parchetul trebuie sa se adapteze umiditatii din locuinta, astfel este prevenita dilatarea sa ulterioara sau umflarea parchetului dupa instalare. Depozitati, asadar, parchetul laminat, in incaperea in care va fi montat, pentru cel putin 48 de ore.

Parchetul laminat nu se instaleaza direct pe beton, este necesar sa intindeti suportul special pentru parchet. Acest suport ajuta atat la protejarea parchetului de umiditatea de dedesubt, dar nivelaeza totodata defectele minime ale suprafetei si fixeaza parchetul.

Intre perete si parchet este recomandata o distanta de 1,5 cm, respectiv dimensiunea unui distantier pentru parchet. Aceasta distanta ii permite parchetului sa se extinda in urma montarii, in conditii de umiditate. Dupa ce ati fixat distantierul, asezati prima placa de parchet cu canelura inspre perete. Montati cea de-a doua placa de-a lungul peretelui, astfel incat canelura sa se suprapuna si sa se imbine. Folositi pana pentru parchet si un ciocan pentru a lovi usor capatul placii.

Prima si ultima placa sunt cele mai importante. Astfel, cand ajungeti la ultima placa de parchet a primului rand, masurati lungimea de care aveti nevoie si taiati placa cu ajutorul unui fierastrau electric. Dupa ce ati montat primul rand de parchet aplicati un strat subtire de adeziv special pentru parchet in locul in care se va imbina cel de-al doilea rand. Acest adeziv va impiedica apa sa se infiltreze in podea. Lipiti, astfel, cea de-a doua placa de parchet, tinand cu ambele maini, si repetati procesul pana la acoperirea intregii suprafete.

Advertorial

  •   2016-10-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:  Identificarea cainilor cu stapan implica riscuri pentru animale?

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii