Cum sa...

#invazie casa #soareci casa #soareci

Metode practice pentru a scapa de soarecii din casa

Multa lume are o teama instinctiva de soarecii de casa si, cu toate astea, sunt momente cand aceste creaturi mici, dar inspaimantatoare trebuie infruntate. Iata cum iti dai seama ca ai un intrus in locuinta si ce masuri trebuie sa iei ca sa scapi de el:

Soarecii sunt purtatori de paraziti periculosi, asadar nu trebuie sub niciun chip tratati cu toleranta. Leptospiroza, hanta virus, boala Lyme, tenia, dermatite sau Salmonella sunt doar cateva dintre afectiunile pe care aceste rozatoare le transmit. Dar cum iti poti da seama ca ai de a face cu o astfel de necuvantatoare periculoasa la tine in casa? In primul rand, dupa urmele pe care le lasa in lemn si chiar in beton.

Cel mai adesea, aceste rozatoare se refugiaza in casa in sezonul rece, asadar ar trebui sa faci o verificare amanuntita a tuturor cotloanelor pentru a vedea daca descoperi ceva in neregula. Soarecii lasa o multime de dovezi ale prezentei lor: fire roase, hartie maruntita, excremente si un miros urat. In plus, atunci cand e liniste s-ar putea sa ii si auzi!

Metode utile pentru a-i elimina

Pisica nu este neaparat un instrument eficient de eliminare a rozatoarelor. De fapt, de multe ori soarecii sunt atrasi tocmai de resturile de mancare din farfuria ei, iar felina ta e posibil sa nici nu bage de seama.

Capcanele cu lipici sunt, in schimb, o metoda recomandata pentru a scapa de soareci. Si pot parea si mai "umane", pentru ca nu lasa animalul sa se chinuie asa cum o face o cursa clasica, cea cu arc. Acest tip de capcana nu omoara, ci doar captureaza.

Trebuie sa stii ca soarecii nu suporta mirosul de menta, asa ca imbiba bucati de vata sau de material cu ulei de menta si aseaza-le in locul unde ai vazut ca obisnuiesc sa vina dupa hrana. Cand vor detecta mirosul, soarecii vor fugi cat ii tin picioarele.

Poti sa mai faci si o pasta dintr-o lingura de acid boric, o jumatate de cana de faina si putina apa, atat cat sa obtii o pasta groasa. Formeaza bilute pe care aseaza-le in locurile pe unde ai vazut ca au trecut soarecii. ATENTIE! Daca ai copii sau animale de companie nu este indicat sa apelezi la aceasta metoda, intrucat acidul boric este otravitor.

Exista si o varianta mult mai curata de a indeparta rozatoarele si anume aparatele electrice care emit ultrasunete si care nu lasa soarecii sa se apropie de locuinta ta.

Trebuie sa stii ca o singura pereche de soarece poate face pana la 100 de pui pe an, asa ca masurile trebuie luate cat mai urgent!

Sursa foto: homeshieldxp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului