Cum sa...

#izolare geamuri #spuma poliuretanica #banda adeziva geamuri #bureti geamuri

Metode eficiente si ieftine de izolare a geamurilor iarna

Sezonul rece a debutat mai repede decat ne asteptam. Daca nu ai reusit inca sa iti pui termopane, care mentin mult mai bine caldura in casa, atunci ar trebui sa te gandesti la solutii care sa te ajute sa izolezi geamurile cat mai bine pe timp de iarna. Iata cateva moduri ingenioase si ieftine de a izola geamurile pentru iarna.

1. Banda adeziva

O solutie rapida si eficienta de a izola geamurile este banda adeziva. Inconjoara laturile geamurilor cu banda adeziva mai groasa, cat mai bine. Daca crezi ca nu este indeajuns un strat, mai lipseste cateva, astfel incat aerul rece de afara sa nu poata intra in casa.

2. Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este o alta varianta rapida si ieftina de a izola geamurile. Da jos pervazurile, pune sub ele spuma, lasa-le sa se lipeasca bine cateva ore, apoi aplica un strat de spuma si in partea de jos a geamurilor si pe laterale, atat la exterior, cat si la interior.

3. Buretii

Buretii sau benzile de cauciuc ori din plastic te pot ajuta sa izolezi termic ferestrele din lemn. Acestea se fixeaza cu ajutorul cuielor pe cantul tocului fix. O varianta simpla si foarte ieftina sunt insa buretii cu adeziv.

4. Garniturile facute manual

Garniturile facute manual pe baza de silicon ajuta, de asemenea, la etansarea perfecta a gaurilor din tocurile geamurilor sau crapaturilor. Acestea se usuca rapid, fara sa se intareasca, dobandind consistenta unui cauciuc.

Se aplica foarte usor, datorita flexibilitatii materialului, insa necesita o atentie deosebita pentru a putea obtine o garnitura perfecta, regulata.

O alta varianta a garniturilor pentru etansarea geamurilor sunt cele metalice. Acestea arata ca niste lamele subtiri si sunt realizate din otel inoxidabil. Ele acopera perfect imperfectiunile si spatiile dintre tocuri si canturi.

Sursa foto: airtightsidingandwindows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea