Cum sa...

#mobilier #mobilier bambus #mobilier ratan #sfaturi practice #reconditionare mobilier

Da viata vechiului mobilier din ratan si bambus. Iata cateva sfaturi utile

Bambusul si rachita sunt unele dintre cele mai populare si la moda materiale pentru fabricarea mobilierului actual. Acest mobilier, in voga in anii '70 si '80, revine in forta anul acesta. Il poti gasi la preturi avantajoase la magazinile second-hand, iar o simpla vopsea alba poate face din aceste piese de mobilier adevarate bijuterii, mai ales dacga le folosesti in aer liber. De asemenea, negrul, griul carbune, verdele, portocaliul sau rosul intens sunt nuante luminoase si de efect, cu care poti da viata si un aspect fabulos mobilerului din ratan sau bambus.

Materiale necesare:

  • produse de curatat: detergent si un burete
  • o perie moale
  • grund
  • vopsea spray
  • folie protectoare

Cum se vopseste mobilerul din ratan sau bambus:

1. Curata in profunzime piesa de mobilier

Inainte de a vopsi ratanul sau bambusul este foarte important sa il cureti, mai ales daca acestea sunt cumparate la mana a doua. Mai intai periaza usor mobilerul, apoi da-l la abur si periaza-l din nou. Sterge mobilerul cu detergent sau sapun, limpezeste-l bine si lasa-l sa se usuce complet.

2. Aplica baza

Dupa ce ai curatat bine mobilierul, trebuie sa aplici un strat de grund, pentru ca vopseaua sa adere cat mai usor si sa reziste cat mai bine. Poti aplica grundul atat cu o perie moale, cat si sa il pulverizezi cu ajutorul unui spray.

3. Pulverizeaza vopseaua

Odata ce stratul de grund s-a uscat complet, aplica vopseaua. Pune scaunul in centrul unei folii protectoare si incepe sa pulverizezi uniform vopseaua pe mobilier. Pentru a obtine o culoare perfecta, aplica vopseaua in mai multe straturi. Ai grija de asemenea ca in timpul acestui proces sa nu fie vant sau curent, astfel incat mobilerul tau sa se umple de impuritati sau murdarie.

Nu exagera cu straturile de vopsea, deoarece mobilerul ar putea ramane cu urme inestetice de surplus, asa ca tine cont de consistenta vopselei inainte de a o aplica.

4. Uscarea vopselei

Dupa ce ai aplicat vopseaua, lasa mobilerul sa se usuce cel putin o zi. Verifica dupa aceea daca acesta are o culoare uniforma si, in cazul in care mai sunt pete, aplica un nou strat de vopsea si lasa-l sa se usuce bine.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare