Cum sa...

#argintarie #cum sa cureti # tacamuri argint #cum cureti argintaria

Cum sa cureti argintaria cu produse din casa ta

Obiectele din argint mostenite de la bunici au capatat in timp o patina inestetica. Da-le o viata noua, insa ia-ti gandul de la produsele chimice! Ele vor distruge tacamurile sau fructierele tale cu aspect vintage. Foloseste produsele naturale pe care le ai in dulapul de bucatarie:

Curata argintul cu otet

Datorita proprietatilor sale antioxidante si degresive, otetul este substanta ideala pentru a curata multe dintre obiectele casnice. Ai nevoie de un vas cu apa fiarta si de doua linguri de otet. Scalda in ea furculitele si lingurile vechi din argint, ori cestile de ceai din serviciul pe care bunica ta ti l-a lasat mostenire. Lasa-le acolo o jumatate de ora. O alta varianta ar fi sa umezesti o carpa cu putin otet si cu o lingurita de ulei si sa freci cu ea piesele din argint. Le va da luciu si stralucire cat ai clipi!

Curata cu bicarbonat de sodiu

Un alt "remediu" foarte simplu si mai ales ieftin este bicarbonatul de sodiu. daca nu il ai deja acasa, il gasesti cu usurinta in orice supermarket. Proprietatile sale sunt numeroase si e suficient sa te gandesti ca el este folosit in pasta de dinti pentru a albi dantura!

Umezeste o carpa, presara pe ea bicarbonat si freaca bine obiectele din argint, apoi clateste-le bine cu apa si sterge-le cu o carpa uscata.

O alta varianta ar fi sa le lasi sa stea 30-40 de minute intr-un vas cu apa fiarta in care ai adaugat bicarbonat. Se foloseste o lingurita de bicarbonat de sodiu la un litru de apa. La fel, dupa ce le-ai scos din apa, usuca-le cu un prosop, pentru ca argintul ud in contact cu aerul se oxideaza repede.

Chiar daca iti vine greu sa crezi, argintul mai poate fi curatat, in afara metodelor clasice pe care le cunosti deja - cea cu pasta de dinti sau cea cu scrum de tigara - si cu ketchup sau prin frecare cu un cartof crud.

Pastreaza corect obiectele din argint

Dincolo de curatarea obiectelor din argint, trebuie sa stii ca starea lor depinde si de modul in care le depozitezi. In primul rand, asigura-te ca fiecare piesa este complet uscata inainte de a o depozita. daca e vorba despre tacamuri din argint, cel mai bine ar fi sa invelesti fiecare lingura, furculita sau cutit intr-un servetel uscat. Apoi aseaza-le intr-o punga pe care sa o poti inchide etans.

Nu depozita niciodata argintul in preajma obiectelor din cauciuc, otel sau langa vopsea. Insa, culmea, cel mai bun mod pentru a le intretine este sa le folosesti cat mai des!

Foto: unadonna.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea