Cum sa...

#cultivare #spanac #gradina

Cum se cultiva spanacul

Spanacul este o planta comestibila care se cultiva cu succes in tara noastra. Aceatsa poate fi cultivat in mai multe transe pentru o recolta permanenta si mereu proaspata. Iata ce trebuie sa stii despre cultivarea spanacului.


Cand se cultiva spanacul


Spanacul poate fi cultivat la sfarsitul lunii Martie sau inceputul lunii Aprilie pentru a fi recoltat vara. De asemenea, pentru o recolta de toamna acesta poate fi cultivat la inceputul lunii August, iar pentru o recolta de primavara, spanacul se cultiva la sfarsitul lunii Septembrie.


Acesta perioada temperaturile mai scazute, insa exista si soiuri care sunt rezistente la temperaturi inalte si care pot fi cultivate oriunde in tara.


Cum se cultiva spanacul


In primul rand, trebuie sa acorzi foarte mare atentie solului. Acesta trebuie sa fie fertil si sa retina umiditatea. De asemenea, solul trebuie sa aiba un pH cu valori cuprinse intre 6.0 si 7.0.


De asemenea, inainte de plantare, solul se aeriseste si se fertilizeaza cu gunoi de grajd pentru a asigura spanacului toate resursele necesare intr-un mod natural . O productie mare de frunze poate fi stimulata cu ajutorul unui continut de azot, iar gunoiul de grajd contine acest mineral.


Spanacul se cultiva cu ajutorul semintelor care se introduc in pamant la o adancime de aproximativ 4 centimetri si la o distanta intre rasaduri de 30 de centimetri.


Spanacul germineaza foarte bine la temperaturi mai scazute, asa ca in cazul in care nu ai un soi rezistent la caldura, ar fi bine sa il cultivi pe acesta la sfarsitul lunii Martie, inceputul lunii Aprilie.


De asemenea, pentru o recolta continua, poti planta semintele la fiecare doua saptamani pentru a avea o rezerva nesfarsita de spanac.  Astfel, vei avea mereu frunze proaspete si nu vei regreta frunzele uscate din cauza faptului ca ai cultivat prea multe seminte de-odata.


Mentine solul umed si presara gunoi de graj o data la zece zile pana cand spanacul ajunge la o inaltime de 10 centimetri. In afara de acest ingrasamant, evita sa fertilizezi spanacul cu alte produse, mai ales cu cele din comert care au ingrediente sintetice si care afecteaza starea de sanatate intr-un mod negativ.


Totodata, un procedeu de mulcire este benefic in perioada de germinare pentru a mentine umiditatea solului, dar si pentru a descuraja dezvoltarea buruienilor si atacul insectelor. Mai mult decat atat, mulcitul asigura prin descompunere substante nutritive care stimuleaza cresterea frunzelor. Acopera cultura de spanac cu un strat de celofan transparent sau cu un strat de paie ori frunze uscate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare