Cum sa...

#casa #amenajare casa #obiecte casa #carpe #transformare carpe

Cum sa transformi carpele in obiecte utile pentru casa ta

Resturile textile nu ar trebui niciodata aruncate. Sunt o multime de utilizari pe care le poti da peticelor de diferite culori si marimi. In functie de materialul care iti ramane poti alege una din urmatoarele intrebuintari:

Bumbacul, mop excelent

Bumbacul este un excelent material absorbant. Fie ca provine de la o piesa de imbracaminte veche, fie ca este un rest de material abia croit, bumbacul poate fi folosit cu succes pentru a inlocui mopul uzat. In acelasi timp, poate fi folosit pentru stergerea prafului, dovedindu-se la fel de util ca o laveta din microfibra.

Pat pentru animalutul tau

Nu are rost sa dai banii pe un culcus elegant pentru animalul tau de companie. Gaseste un cos vechi de fructe cu marginea joasa, umple-l pana la refuz cu resturi textile si apoi acopera-l cu o bucata de material ramasa de la husele croite recent pentru fotolii. Prietenul tau necuvantator va indragi pe loc noul sau culcus.

Jucarii pentru copii

Resturile textile pot fi cu usurinta transformate in papusi. Nu necesita prea mult talent, doar un pic de rabdare si o imaginatie debordanta in asamblarea diferitelor parti ale jucariei. Poti implica in acest joc si copilul pentru a-i dezvolta imaginatia si simtul artistic. Iar o jucarie iesita din mainile voastre va fi cu siguranta mai atragatoare pentru el.

Aparatori anti-curent

Protejeaza-ti membrii familiei de serile friguroase prin refolosirea resturilor textile si transformarea lor in aparatori anti-curent. Ruleaza sul o bucata mai lunga de material textil, coase-o si indeas-o cu resturi textile. Vei avea o aparatoare excelenta impotriva curentului care se strecoara pe sub usi. Poti sa ii dai chiar si o forma haioasa.

Covor inedit

Daca timpul si talentul iti dau avant poti chiar sa realizezi un proiect inedit pentru dormitorul tau. Alege materiale mai groase, placute la atingere si calduroase si taie-le fasii. Asorteaza fasiile intr-un model de covor care sa se potriveasca cu gusturile tale si, mai ales, cu mobilierul din camera. Vei avea un covor inedit care te va proteja de raceala pardoselii.

Sursa foto: kaleidoscope.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare